Göz Kuruluğunu Önlemenin Yolları

Sürekli değişen hava şartları göz sağlığınızı tehdit eder. Soğuk havalar; vücut direncini düşürerek gözlerde kaşıntıya, sulanmaya, kızarıklığa ve kuruluğa neden olabilir. Göz kuruluğu, gözün yeteri kadar gözyaşı üretememesi sonucu ortaya çıkan nem eksikliğinden meydana gelir.

09.01.2019-09:23 - (Son Güncelleme: 09.01.2019-09:15) Göz Kuruluğunu Önlemenin Yolları

Sürekli değişen hava şartları göz sağlığınızı tehdit eder. Soğuk havalar; vücut direncini düşürerek gözlerde kaşıntıya, sulanmaya, kızarıklığa ve kuruluğa neden olabilir.  Göz kuruluğu, gözün yeteri kadar gözyaşı üretememesi sonucu ortaya çıkan nem eksikliğinden meydana gelir. Göz kurumasını önlemek için birkaç önerimiz var. İşte detaylar...

SICAK KOMPRES UYGULAYIN

Gözlerinizin kuruması halinde, günde iki veya üç kez 5-10 dakika boyunca göz kapaklarınıza temiz, ılık ve nemli bir kompres yerleştirmeyi deneyin. Nemli ısı, kuru gözleri yatıştırır ve gözyaşını uyarıp iyileştirir.

MERHEM KULLANIN

Göz kuruluğunun dayanılmaz hale geldiği durumlarda, uyumadan önce gözlerinize merhem uygulayabilirsiniz. Burada en önemli nokta; merhemi, göz doktorunuzun önermesidir. Yanlış merhem uygulamaları gözünüzde kalıcı hasarlara neden olabilir.

KLİMADAN KAÇININ

Kış aylarında gözlerinize sıcak havanın doğrudan temas etmesi, göz kuruluğuna neden olabilir. Evde, iş yerinde, aracınızda kullandığınız havalandırmanın gözünüze direk temasından kaçının.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal