Göz Kuruluğu Kör Edebiliyor!

Gözlerde yaygın görünen ve zararlı değilmiş gibi görünen göz kuruluğu aslında büyük sorunlara yol açabiliyor. Öyle ki görme kaybına yol açabiliyor.

10.10.2019-12:00 - (Son Güncelleme: 10.10.2019-11:57)

Gözlerdeki kuruluk sorun değilmiş gibi düşünülse de aslında dikkat edilmesi ve tedavi edilmesi gereken ciddi bir durumdur. Aksi takdirde ciddi zararlar verebilir.

GÖZ KURULUĞU ZARARLI MI?

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Barış Yeniad, “Göz kuruluğu, göz yaşının yeterli üretilememesi, üretilen göz yaşının kaliteli olmaması veya oldukça hızlı buharlaşma olması sebebi ile meydana gelir. Göz kuruluğunun meydana gelmesinde inflamasyon (iltihabi) aşamalarının da rol oynadığı bilinmektedir. Tedavi edilmediğinde göz yüzeyinde kurumaya alakalı olarak ülser, ağrı ve oldukça ciddi hallerde kornea olarak isimlendirilen saydam tabakanın delinmesi ile görme kaybına neden olabilir” şeklinde açıkladı. Göz kuruluğunun tedavisinin ilaç methoduyla yapıldığını belirten Doç.Dr. Yeniad, “Deneysel şekilde meydana gelen cerrahi methodlar şu ana dek etkili olmamıştır. Tedavide en çok kullanılan ilaçlar yapay göz yaşı damlaları ve merhemleridir. Sayısız türü olan bu çeşit ilaçlar temel şekilde eksik gözyaşının yerine konması prensibine dayanır. Ufak tüpler veya tek damlalık biçiminde olan bu ilaçlar hafif ve orta aşamadaki göz kuruluğunda yeterli olmaktadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal