Gereksiz Yere Bu Ürünü Kullanmak Mantara Sebep Oluyor!

Gereksiz olarak kullanılan ve kendi ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmeyen insanlar ağız gargarasından dolayı mantar olabiliyor.

17.09.2019-16:22 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-16:20)

Ağız gargarasını gereksiz kullandığınızda mantar enfeksiyonu meydana gelebilir. Prof. Dr. Murat Akkocaoğlu uyarılarda bulundu.

AĞIZ GARGARASININ GEREKSİZ KULLANIMI ZARAR VEREBİLİR

Her ağız tipinin başka olduğunu, haliyle her ağızın günlük bakımının da değişiklik göstereceğini belirten Akkocaoğlu, şunları belirtti: "Diş ipi, düzenli şekilde ağız solüsyonu kullanmak elbette ki yararlı ama herkese diş ipi gerekir mi herkese ara yüz fırçası lazım mı? Hiçbir ağız birbirinin benzeri olmadığı gibi ağzın sağ tarafıyla sol tarafı da birbirinin aynısı değil. Aralıklı olan yerlere ara yüz fırçaları, oldukça sıkı olan yerlerde diş ipi, cerrahi bir tedavi geçirdiğinizde ağız gargarası uygulamamız gerek ancak ağız gargarasını sürekli olarak kullanırsanız bu defa bir cerrahi işlem bölgesinin enfekte olmasını önleyeyim derken uzun zamanlı ağız gargarası uygulamasında ağız içinde rutin olarak hayatta olan mikroorganizmaların miktarlarında değişikliğe neden olursunuz. Bu halde orada yaşaması lazım olan mikroorganizmaların belli bir bölümünün kolonisi azaldığı için ilerleyen zamanlarda fırsatçı bakteriler meydana gelir. Bu da özellikle mantar enfeksiyonu meydana gelmesine neden olabilir. Ülkemizdeki mantar enfeksiyonlarının en etken sebebi aşırı ve gereksiz antibiyotik ile antiseptik yani ağız gargaraları uygulanmasıdır. Uzun zaman uygulandığında gereksiz yere florayı değiştiriyorsunuz."

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal