Gece Uykuya Dalmayı Kolaylaştıran 5 Tavsiye

Bazı geceler ne kadar uykumuz olsa da uyumakta zorlanırız. Hatta uykumuz bir kaçar bir daha geri getirene aşk olsun. Peki deliksiz, rahat ve huzurlu bir uyku için neler yapmak gerekir? Uyku severlerin dikkatini çekecek haberi sizler için derledik.

18.07.2019-14:20 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-14:09) Gece Uykuya Dalmayı Kolaylaştıran 5 Tavsiye

Yeme içme gibi doğal ihtiyaçlarımızdan olan uykuyu yeterli düzeyde almazsak, günümüz sinirli, gergin ve verimsiz geçebilir. Peki sağlıklı ve yeterli bir uyku için neler yapmak gerekir gelin birlikte bakalım.

HUZURLU UYKU İÇİN GEREKENLER  

1. Kendinize uykuya geçiş rutini oluşturun: Bunu her gece yatağa girmeden önce yapın. Kediniz varsa dışarı çıkarın, ışıkları kapatın, ısıtıcıyı kapatın, yüzünüzü yıkayın, dişlerinizi fırçalamayı unutmayın. Bu ve buna benzer davranışlar sizi uykuya hazırlar.

2. Yeni yıkanmış yastık ve çarşaflar serin: Bu durum gevşemenize ve sakinleşmenize destek olacaktır. Ya da oda parfümünüzü lavantalı tercih edin ve yatağa yatmadan evvel yatağınızın üstüne sıkın.

3. Saati yatağınızın altında ya da göremiyeceğiniz bir yerde bulundurun: Saatinizin ışığı sizi rahatsız etmesin. Gecenin bir yarısı uyandığınızda ya da uyku probleminiz olduğunda saatin ne kadar geç olduğuna bakıp öfkelenmemeniz adına saatinizi göreceğiniz bir yere koymayın.

4. Doğru yastığı seçin: İdeal olan yastık yumuşak olanıdır, ancak çok yüksek olmamalı, boynunuzu desteklemeli, alerji yapmamalı ve yıkanabilir özellikte olmalı. Yastığın boynunuzu desteklemesi uyku kalitenizi yakından ilgilendirir ve boyun ağrınızı azaltır.

5. Pencerelerinize kalın perdeler takın: Hatta sokak lambalarından gelen aydınatma, dolunay ya da komşunuzun evinin ışığı uykuyu engelleyebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal