Gebelikte Lekelenme Neden Kaynaklanır ve Tehlikeli midir?

Gebelikte kanama ve akıntılar hamileleri oldukça korkutur. Kahverengi bir akıntı anlamına gelen lekelenme bazı sebeplerle oluşur ve bazıları tehlikelidir.

16.07.2019-11:32 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-11:28) Gebelikte Lekelenme Neden Kaynaklanır ve Tehlikeli midir?

Hamile kadınların en büyük korkulu rüyası düşüktür. Akıntılar ve sebepleri de bu nedenle önemlidir. Peki, lekelenmeler neden olur ve ne yapmak gerekir? İşte, sorumuzun cevabı...

HAMİLELİKTE LEKELENME NEDEN OLUR?

Lekelenmenin, gebelik aşaması ve durumuna göre bir çok sebebi olabilir. Genelde plasenta yerleşimi halinde lekelenme, yani kahverengi akıntı görülebilir.

Kanamanın lekelenme biçiminde olduğu bir başka durum ise, bebeğin büyüyerek kendine yer açmaya başlamasıyla meydana gelir. Bu aslında normal bir durum olarak görülmekle beraber gebeliğin ilk evresinde yaşanır.

Hamileliğin ilk aşamalarında görülen kanamaların genellikle tehdit oluşturmadığını biliyoruz. Özellikle lekelenme biçiminde ortaya çıkan kanamaların tehlike oluşturmadığını söyleyebiliriz.
Ancak her zaman söylediğimiz gibi kanamanın olası sebepleri üstüne doktorunuza başvurmanız ve bu sebepleri öğrenmeniz gerekmektedir.

Kanama akuttan lekelenmeye doğru gidiyorsa, bu kanamanın azaldığının belirtisidir. Yani lekelenme, kanama seviyesinin düşük olduğuna ve genellikle tehlike oluşturmadığını gösterir.
Düşük yapma riskini göz önüne aldığımızda kırmızı akut kanamanın, kahverengi lekelenmeden daha yüksek risk oluşturduğunu belirtmeliyiz. Ancak siz lekelenme konusunda da nedenini öğrenmek için mutlaka doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin.


Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal