Kantaron Yağını Sürüp Güneşe Çıkmayın! Sarı Kantaron Yağı Nerelerde Kullanılır?

Uzmanlar, yara ve yanıklar için doğal bir tedavi yöntemi olan kantaron yağının güneşlenmeden önce kullanılmaması gerektiğini söylüyor. Peki kantaron yağı ne zaman kullanılmalıdır? İşte doğal bir ilaç olan kantaronun kullanım önerileri.

16.07.2019-11:21 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-10:58) Kantaron Yağını Sürüp Güneşe Çıkmayın! Sarı Kantaron Yağı Nerelerde Kullanılır?

Uzmanlar, özellikle zeytinyağı ile karıştırılıp güneşe çıkmadan önce sürülen kantaron yağının, farklı bir bileşene dönüştüğünü ve güneş ışınlarıyla teması durumunda zararlarının ortaya çıkabileceğinin altını çiziyor.

AKŞAMDAN SÜRÜP SABAH YIKAMAK LAZIM

Prof. Dr. Fatih Satıl,  "Kantaron yağını sürdüğümüz zaman güneşe çıkmamak lazım. Aksi halde, güneş zararları olacak, güneş lekeleri çıkacaktır. Bunun uygulanmaması lazım" diye konuştu. Satıl şöyle devam etti;

"Yanık ve yara tedavilerinde, akşamdan sürerek, gece boyunca onun etkisinden faydalanıp, sabah da yıkayarak o şekilde güneşe çıkmak gerekir. Her bitkinin bir kullanım yöntemi var. Doğru kullanmazsak, doğru bitki ile uygulamazsa şifa yerine zarar verebilir. Öncelikle yanığın derecesi önemli. Ciddi yanıklarda muhakkak doktora gidilmeli ve tıbbi müdahale yapılmalıdır. 1 derece gibi hafif yanıklarda ise bitkisel yöntemler var ama bunlara da yine çok dikkat etmek lazım. Yara bölgesi enfeksiyon kapmamalı. Mümkün mertebe steril bir uygulama yapmak lazım."

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal