Gebelik Belirtileri

Gebelik kendini 4. ve 5. Haftalarda belli eder bu zaman kimileri için 6-7 haftalara kadar çıkabilmektedir.

20.12.2018-07:23 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-07:19) Gebelik Belirtileri

Genellikle adet gecikmesi gebeliğin ilk belirtisi olarak karşımıza çıkabilmektedir. Bunun dışında embriyonun yerleşme kanaması da gebelik belirtisidir ki birçok kadın bunu adet kanaması ile karıştırabilmektedir. Uzman kontrolünde olmanız durumunda bu süreci aşama aşama takip edebileceksinizdir.

Kısa Süreli Kanamalar

Gebeliğin ilk haftalarında adet kanamalarında farklı olarak açık renkli ve az miktarda kanamalar oluşabilmektedir. Bu durum gebeliğin oluşmaya başladığını işaret eder. Bu belirti hamileliğin en belirgin öne çıkan belirtisidir. Günlük koşuşturma ve iş yaşamının yoğunluğundan bu durumun fark edilmesi gözden kaçabilir. Hamilelik belirtilerinden biri de göğüslerin çok hassaslaşması meme uçlarının renginin koyulaşması ve göğüsteki damarların belirgin bir şekilde ortaya çıkmasıdır.

Gebeliğin ilk altı haftasında bulantılar görünecektir ve aşırı yorgunluk hissiyatı oluşacaktır bu durum hormon seviyelerinin artışına vücudunuzun verdiği tepki sonucu oluşmaktadır. Gebelik süresince daha fazla sıvı tüketeceksiniz ve dolayısıyla daha çok geceleri tuvalete çıkacaksınız bu durumlar oldukça normaldir.

Aşerme

Gebelik döneminde birçok kadın aşerme yaşayabilir. Bu durumun sıklıkla gebelik belirtisi olarak algılanır.  Fakat aşerme gebelik belirtisi değildir. Birçok kadın gebelik sürecinde aşermez. Aşerme üç dört aylık gebeliklerde görünen bir durumdur. Kişiden kişiye değişen bir durumdur.

Gebelik döneminde hormanlardaki değişiklik sonucunda koku almada aşırı hassasiyet oluşur ki bu durum kokuya karşı hassasiyet oluşturur ve bulantılar yaşanabilir. Hormanal değişiklik duyguların hassaslaşmasına da neden olmaktadır ve gebelik dönemindeki bu hormanal değişiklikler her konuda daha da hassas davranmaya neden olur. Dolayısıyla bu dönemde kolaylıkla ağladıkları ve sinirlendikleri gözlemlenmektedir. Sağlıklı bir gebelik süreci için sürekli bir doktor kontrolünde olmaya özen göstermelisiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal