Fast Food Çocuklarda Çene Gelişimini Engelliyor!

Çocukların severek tükettiği fast food besinler, onların çene ve diş gelişimini olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, hızlı tüketilen ve sağlıksız olan besinlerin gelişim çağındaki çocuklarda hiç de iyi olmayan sonuçlara sebep olabileceğini belirtiyor.

21.05.2019-14:02 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-13:48)

Uzmanlar çocukların 7-8 yaşlarında ortodontik bakım ve takiplerinin yapılması gerektiğini belirtyor. Tüketilen gıdaların bu yaşlarda çocukların gelişimini etkilediğini ve mutlaka rutin bakımlarla destek olunması gerektiğinin altını çiziyorlar.

BİBERON ÇÜRÜĞÜ OLUŞABİLİR  

Bilhassa şekerli ve asitli yiyecekler, içecekler tüketildikten sonra dişler fırçalanmazsa çürüklerin oluşacağı bir ortam yaratılmış olur. Çocukların uyku esnasında biberonla beslenmesi ağız ve diş sağlığı bakımından son derece yanlıştır. 'Biberon çürüğü' olarak adlandırılan yaygın süt dişi çürüklerine sebep olur.

YUMUŞAK GIDALAR GELİŞİMİ ÖNLER  

Çiğneme fonksiyonunun tam anlamıyla yerine getirilmemesi de ortodontik problemlere sebep olabilir. Sürekli çok yumuşak gıdalar ve sağlıksız hazır besinlerle beslenilmesi, çene kaslarının yeterince fonksiyon görmemesine, çene gelişiminde sorunlarn ortaya çıkmasına mahal verir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal