Erkekler De Gebe Gibi Hissediyor! Kuvad Sendromu Nedir?

Eşi hamile olan erkeklerin muzdarip olduğu kuvad sendromu, erkeklerde bazı hamilelik belirtileri ile ortaya çıkıyor.

26.08.2019-14:56 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-14:51) Erkekler De Gebe Gibi Hissediyor! Kuvad Sendromu Nedir?

Hamileliğe benzer belirtileri olan ancak kadınlarda değil erkeklerde görülen kuvad sendromu, eşi hamile olanlarda görülüyor.

KUVAD SENDROMU NEDİR?

Erkekler, eşleri hamile kaldıktan kısa bir zaman sonra bu aşamada yaşanan fiziksel göstergeleri gösterebilmektedir. Çoğunlukla; mide ve bağırsak sistemi şikayetleri, karın büyümesi, iştahta farklılıklar, kokuya hassasiyet, sırt ağrıları, bacak krampları, yorgunluk, uyku düzeni farklılıkları, diş ağrısı, deride isilik, bayılma ve kilo alma gibi sorunlarla kendini gösteren bu hal “Kuvad Sendromu” olarak isimlendiriliyor. Fiziksel göstergelerin yanı sıra; endişe, depresyon, stres, sinirlilik, ruhsal çalkalanma, beden bütünlüğü ile ilgili kaygı ve tedirginlik benzeri haller de meydana gelir.

İLK 3 AYDA OLUŞUYOR

“Kuvad Sendromu”, dışarıdan birinin anlayamayacağı kadar yavaş seyredebileceği gibi gerçek bir ruhsal bozukluk izlenimi de oluşturulabilir. En hafif biçimiyle erkeğin, eşiyle beraber hamilelik gösgergelerini yaşaması olan sendromda, ileri hallerde ise sebebi açıklanamayan baş ağrıları, sinirlilik, gerginlik, yerinde duramama, kilo alma ve gaz sancıları gibi göstergeler de kendini gösterebilir. Bunlar hamileliğin ilk üç ayının bitiminde başlar, ikinci üç ayda çoğalır ve doğum olana dek devam eder.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal