Kuruyemişlerin Faydaları

Kuruyemişlerin faydaları nelerdir? Kuruyemişlerin en faydalısı hangisidir? Kuruyemişlerin protein değerleri nasıl anlaşılır? Kuruyemişlerin kalori değerleri nelerdir? gibi insanların merak ettiği soruların doğru yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

09.04.2018-14:00 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-15:40) Kuruyemişlerin Faydaları

Kuruyemişlerin faydaları nelerdir? Kuruyemişlerin en faydalısı hangisidir? Kuruyemişlerin protein değerleri nasıl anlaşılır? Kuruyemişlerin kalori değerleri nelerdir? gibi insanların merak ettiği soruların doğru yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Kuruyemişler özellikle akşamları yemeklerden sonra televizyon seyrederken asla vazgeçemediğimiz çerezlerdendir. Çayın ya da kolanın yanında çokça tüketiriz. Bunların birçoğunun sağlığa büyük faydası bulunmaktadır. Özellikle bazı kuruyemişler vardır ki her insanın günde mutlaka bir avuç tüketmesi şiddetle tavsiye edilir. Bunları biraz inceleyelim mi?

KURUYEMİŞLERİN FAYDALARI?

FDA düşük kolesterol içeren diyetin bir parçası olarak günde 50 g kuruyemiş tüketiminin kalp sağlığını riskini azalttığını ve bu ibarenin tüm kuruyemiş paketlerinin etiketlerine yazılması gerektiğini onaylamış. Peki bu kuruyemişler hangileri merak ediyorsan hemen sıralıyorum; badem, fındık, fıstık, cevizl, bazı çam fıstıkları ve yer fıstığı.

TÜKETMEMİZ GEREKEN KURUYEMİŞLER HANGİLERİDİR?

CEVİZ: Formda bir kalp ve güçlü bir hafıza istiyorsan beslenmende cevize yer açmalısın! Cevizdeki yüksek orandaki omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarını, inmeyi, diyabeti, yüksek kan basıncını ve klinik depresyonu azaltıyor. İdeal porsiyonu 4 tüm ceviz

ANTEP FISTIĞI: Lutein ve zeaksantin içeren antioksidanlar içerir. Bağışıklılık sistemini korur.

YER FISTIĞI: E vitamini açısından zengin bir besin olan yer fıstığında B grubu vitaminler ile fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum ve kalsiyum mineralleri de bulunur. İdeal porsiyon 20 adet

KABAK ÇEKİRDEĞİ: Zengin çinko içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağırsak faaliyetlerini arttırıcı özelliğe sahiptir. Mesane iltihabı veya idrar tutulması gibi böbrek hastalıklarına olumlu etkileri gözlenmiştir. İdeal porsiyon 1 avuç

ÇİĞ BADEM: E vitamini ve magnezyum için mükemmel bir kaynak, aynı zamanda kalsiyum ve folat içerir. İçeriğindeki faydalı yağlar tok kalmana yardımcı olur. İdeal porsiyon 12-14 adet

FINDIK: Tekli doyamamış yağ asitleri içeren fındık; E vitamini, bakır ve magnezyumun mükemmel bir kaynağıdır.  Kalp ve damar sağlığı açısından faydaları yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Kolesterolü düşürür, kalp ritmini düzenlemeye yardımcı olur. İdeal porsiyonu 14 adettir.

KAJU: Yüksek oranda çinko içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu destekler. İçerdiği minerallerden magnezyum kemik ve sinir dokusunu besler, kasların çalışmasını ve kalp atışlarını düzenler. İdeal porsiyon 10 adet

 Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal