Diş İpi Kullanmanın 5 Faydası

Ağız hijyenin sağlanabilmesi için düzenli diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak en temel iki unsurdur. En az diş fırçalama kadar önemli olan diş ipi, günde en az bir kere kullanılmalıdır. Düzenli olarak diş ipi kullanmanın 5 etkisi haberimizde...

30.01.2020-14:48 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-14:29)

Yiyecekler ağız içerisindeki öğütme işlemi sırsında tükürük ile yumuşayarak dişlerin tüm yüzeylerine temas ederler. Her öğün sonrası yapılacak etkin bir fırçalama işlemi diş yüzeyinden zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına büyük ölçüde yardımcı olur. Ancak bu bütünüyle hijyen sağlamaz. Diş ipi yardımıyla, iki diş arasına girerek bu bölgelerin temizlenmesini sağlar. Aynı zamanda doğru ve düzenli kullanıldığında çürük oluşumunu da %80’e kadar azaltır.

Peki Diş İpi Nasıl Seçilir?

Eskiden pamuk ipliğinden üretilen diş iplerinin çeşitleri günümüzde oldukça fazladır.
Üretim malzemesine göre 2 tip diş ipi bulunur. Naylon diş ipleri ve PTFE diş ipleridir. Dizaynlarına göre ise rulo diş ipleri, ve kürdanlı diş ipleri olarak ikiye ayrılırlar. PTFE diş ipleri, günümüzde en çok tercih edilen diş ipi çeşididir. Naylon diş ipleri ise mumlu ya da mumsuz olmak üzere farklı aromalarda üretilmektedir. Çok filamanlı bir yapıya sahip olan naylon diş ipleri, birleşme noktaları sıkı olan dişler arasında aşınabilir ya da yırtılabilir. Bu tarz dişlere sahip olan kişiler için PTFE diş ipleri önerilmektedir. Doğru kullanıldığında her ikiside olumlu sonuçlar doğurur. Kürdanlı diş ipleri ise yine kendi aralarında tek filamanlı ve çok filamanlı olarak ayrılmaktadırlar. Rulo diş iplerine göre kullanımları daha kolaydır.

İşte diş ipi kullanmanın 5 faydası:

  • Ağız hijyeninin bir parçasıdır.
  • Ağız kokusunu büyük ölçüde azaltır ve önler.
  • Diş eti sağlığı için yararlıdır.
  • Plak oluşumunu büyük ölçüte azaltır ve önler.
  • Diş çürüklerini önler. Özellikle diş yapısı sıkı olanlar için bir kurtarıcı görevi görür.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal