Diş Fırçalarken Yapılan Hatalar

Ağız ve diş sağlığı en az vücut sağlığı kadar önemlidir. Ağız sağlığı için diş fırçalamaya özen göstermek gerekir. Diş Hekimi Pertev Kökdemir,diş fırçalarken yaptığımız hatalar konusunda bizleri uyardı.

25.02.2019-17:59 - (Son Güncelleme: 16.12.2021-18:19) Diş Fırçalarken Yapılan Hatalar

Ağız ve diş sağlığı en az vücut sağlığı kadar önemlidir. Ağız sağlığı için diş fırçalamaya özen göstermek gerekir. Diş Hekimi Pertev Kökdemir,diş fırçalarken yaptığımız hatalar konusunda bizleri uyardı. İşte detaylar...

Yeterince Fırçalamamak

Dişi fırçalamak için önerilen süre iki dakikadır. Ortalama bir kişinin fırçalamaya ayırdığı zamanı sadece 45 saniyedir. 2 dakikadan kısa bir sürede hiçbir şey, diş macununuzdaki florürü, diş minesinin emmesini sağlamaz. Kısa süreli fırçalama yapıldığında genellikle ağzın bazı kısımları ihmal edilmiş olur.

Diş fırçasını Uzun Süre Kullanmak

Bir diş fırçasının ortalama ömrü yaklaşık üç aydır. Yaklaşık 200 kullanımdan sonra fırçanızı değiştirmeniz de fayda vardır. Çünkü kıllar aşınmış ve yıpranmış olur. Yıpranmış veya kırılmış kıllar ağzınızı düzgün bir şekilde temizlemez.

Fırçaladıktan Sonra Ağzı Durulamak

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzını suyla durulamayın. Diş macununu tükürebilirsiniz ancak su karışıma girdiği anda diş macunundaki floridin verimi azalmış olacaktır. Bazı kişiler ağzını alışkanlıktan çalkalamak isteyecektir. Bu durumda ya bol bol tükürün veya ağız suları ile gargara yapın, gargarayı tükürün.

Dili Fırçalamamak

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra kötü nefes kokusunu engellemek ve bakterileri yok etmek için dilinizi temizleyin. Bir dil temizleyicisi, fazla bakterileri dilinizden alır. Bunu yapmak istemiyorsanız, dil kazıyıcıya sahip bir diş fırçası edinin. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra dilinizi temizlemek için fırçanızın kıllarını da kullanabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal