Deve Sidiği Hadisi ve Faydaları

Deve sidiği, hadisi doğrultusunda faydalı mı zararlı mı tartışmalarının yoğun olduğu bir konudur. Peki, deve sidiği hadisi sahih mi?

23.05.2018-14:04 - (Son Güncelleme: 30.10.2021-15:30) Deve Sidiği Hadisi ve Faydaları

Doğal hayatta yaşayan hayvanlar, yedikleri besinler sayesinde tahmin edilenden daha sağlıklı yaşıyor ve insana da sağlık bahşedebiliyorlar. Eski zamanlarda insanların yaban hayatla yakınlığı ve teması sayesinde şu an alternatif tıp dediğimiz şey eskiden tek tıbbi yöntemlerdi. Deve sidiği de faydasıyla isminden sıkça söz ettiriyor. Peki, deve sidiği faydaları nelerdir? Deve sidiği hadisi gerçek mi? Devenin sidiği içilir mi?

DEVE SİDİĞİ HADİSİ SAHİH Mİ?

İslam dininde hadisler çok önemli bir yer kaplar. Hadislerle Müslümanlar kendi hayatlarını şekillendirir ve öğütlenen şeyleri yapmaya çalışır. Deve sidiği hadisi Kütübi Sitte'de geçer. Deve sidiği hadisi şu şekildedir:

"Ukl veya Ureyne kabilesi halkından sekiz kişilik bir grup Medine’ye gelip Muhammed’e biat ederek Müslüman oldular. Bir müddet sonra Medine’nin havası onlara dokundu ve hasta oldular. Şikâyetleri üzerine Muhammed, çobanlarıyla birlikte Medine’nin dışına çıkıp, develerin sütünden ve idrarından içmelerini öğütledi. Adamlar bir müddet develerin süt ve idrarından içtiler ve sağlıklarına kavuştular. Derken, çobanları öldürüp develeri önlerine katıp götürdüler. Olaydan haberdar olan Muhammed birkaç adam peşlerine taktı ve nihayet onları bir yerde yakalayıp getirdiler. Muhammed onlara hakkettikleri ağır bir cezayı tatbik etti. Ellerini, ayaklarını kesti, gözlerine mil çekti ve güneşin altında ölüme terk etti." 

Deve sidiği hadisi sahihtir yani gerçektir. Develerin sidiğini içen insanlar bir süre sonra sağlıklarına kavuşmuştur. Yani deve sidiği şifadır.


DEVE SİDİĞİ NEYE İYİ GELİR?

Hz. Muhammed'in tıp ile ilgili hadislerini kaynak alan tıbb-i nebevide yer alan deve sidiği, Arap yarımadasında yüzyıllar boyunca şifa olarak kullanılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucu doğal alanda yaşayan Yemen ve Suudi Arabistan develerinin sidiklerinin mucize olduğu kanıtlandı. Yemen'de bakire develerin sidiklerinin litresi 20 dolara satılmaktadır. Deve sidiğinin faydaları öksürük, ağrılı adet dönemleri, vajinusmus, nemfomania hastalığı, migren ve baş ağrısı, düzensiz dışkılama, saçkıran ve bıyıkdöken gibidir.

Deve idrarı bir hastalığa yakalanmadan her gün düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Deve idrarı toksik maddeleri vücuttan atar ve sindirim sistemini düzeltir. Bağışıklık sistemi sapasağlam olur ve güçlü tutar.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal