Deniz Tuzunun Cilt Bakımına Olan 5 Faydası

Güzellik ve cilt bakımında doğal ürünlerden kullanmayı tercih edenlerdenseniz bu haber tam size göre. Deniz tuzunun cilt bakımına olan avantajları giderek daha yaygın bir bilgi haline geliyor. Peki deniz tuzunu güzellikte nasıl kullanabilirsiniz işte cevabı.

22.07.2019-11:28 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-11:16) Deniz Tuzunun Cilt Bakımına Olan 5 Faydası

 Mutfaklardaki bir çok ürün güzellik, cilt bakımı gibi kadınların işini kolaylaştıran malzemelere dönüştü . Onlardan biri de elbette deniz tuzu. Peki deniz tuzunun ne gibi yararları var gelin birlikte bakalım.

TIRNAK GÜÇLENDİRİCİ

Deniz tuzu, tırnakları güçlendirici ve tırnak problemlerini onarıcı bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda tırnaklardaki sararmaları ve lekeleri de ortadan kaldırır. Bir miktar deniz tuzu ve limonu karıştırın. Tırnaklarınızı 10 dakika süresince bu karışımda tutun. Sonrasında ellerinizi yıkayın ve nemlendirici sürün.

RAHAT BİR UYKU İÇİN

Araştırmalar deniz tuzunun oksitosin seviyesini yükselterek stres seviyelerini azaltabileceğini gösteriyor. Bu, depresyonla mücadele eden ve sizi mutlu, sakin ve rahat hissettiren bir hormondur. Çeyrek çay kaşığı deniz tuzunu bir bardak ılık suyuna karıştırın ve uyumadan evvel için. Rahat bir uykunun en basit yöntemlerinden biri. 

CİLT MASKESİ

Balın nemlendirici, temizleyici ve canlandırıcı özelliğini hepimiz biliyoruz. Peki bala deniz tuzu katmayı düşündünüz mü? Cildi rahatlatan, yağ oranını dengede tutan ve aynı zamanda tahrişi azaltan bir maske için 4 çay kaşığı bal ile 2 çay kaşığı ince öğütülmüş deniz tuzunu karıştırın. Temiz ve kuru olan cildinize hafifçe masaj yapın ve uygulayın, 15 dakika bekledikten sınra durulayın.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal