Çürüyen Diş Kansere Neden Oluyor!

Diş sağlığı vücudumuzdaki diğer organların sağlıkla çalışmasını da etkilemektedir. Bakımını yapmadığımız dişler çürüyünce kalp sağlığımızı olumsuz etkilerken kansere de sebep oluyor.

30.11.2019-14:00 - (Son Güncelleme: 30.11.2019-13:48)

Çağımızın hastalığı kansere çürüyen dişlerin de neden olduğunu biliyor muydunuz? Diş sağlığı sandığınızdan daha da önemli bir yere sahip aksi halde bir çok sağlık problemine neden oluyor.

ÇÜRÜK DİŞİN SEBEP OLDUĞU HASTALIKLAR

Zamanla geçer diye önemi yokmuş gibi davranılan ve tedavi edilmeyen diş ve diş eti hastalıkları veya küçük bir çürük, fokal enfeksiyon risklerine, kalp-damar rahatsızlıklarına, mide hastalıklarına, karaciğer ve böbrek hastalıklarına, hatta kansere bile sebep olabilelmektedir. 

Doktorlar, çürük dişin kalp sağlığını kötü yönde etkilediğini vurgulamaktadır. Diş sağlığı genel olarak herkes için önemli olmakla beraber özellikle doğumsal kalp hastalığı olan çocuklarda ve kalp kapak hastalığı olan yetişkinlerde çok daha önemlidir. Çürük dişlere yapılacak olan müdahale esnasında oluşacak bakteriyemi, endokardit adı verilen kalp ve damarların iç yüzeyini örten tabakanın enfeksiyonuna sebep olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal