Covid-19 Farkındalık Testi

Covid-19 farkındalık testi Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu farkındalık testi ve öğrencilerin vermiş oldukları cevaplar doğrultusunda sizler için bir derledik. Haberimize göz atarak süreç ile alakalı tüm detayları öğrenebilirsiniz.

09.06.2020-12:04 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:03) Covid-19 Farkındalık Testi

Farkındalık Testi Nedir?

Covid-19 farkındalık testi Anadolu Üniversitesi tarafından uygulanmıştır. Bu konuda bilinmesi gereken hususlar;

  • Anadolu Üniversitesi açık öğretim sınavlarını online biçimde yapma kararı almıştır.

  • Bu nedenle kişilerin sisteme alışması için ve aynı zamanda Covid 19 salgını ile alakalı ne derece bilgi sahibi olunduğunun ölçülmesi için bir test uygulanmıştır.

  • Bu test kapsamında salgın ile alakalı temel detaylar bulunmaktadır.

  • Sistem aynı zamanda ilerleyen günlerde yapılacak olan açık öğretim sınavının küçük bir simülasyonu niteliğinde olmuştur.

  • Bir taş ile iki kuş vurma hedefi bu şekilde elde edilmiştir. Hem öğrencilerin sistem hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmış hem de hastalığın en derece tanındığı ile alakalı da bir bilgilendirme yapılmıştır.

Bu tür uygulamaların halk üzerinde salgının nasıl bir etkisi olduğu ya da genel manada salgın ile alakalı bilgi seviyesinin öğrenilmesi bağlamında büyük öneme sahip olduğunun da belirtilmesi gerekiyor.

Halkın Bilgi Düzeyi Nedir?

Covid-19 farkındalık testi gibi girişimlerin yanı sıra yapılan röportajlar ya da şahit olunan olaylar da direkt olarak halkın salgın hakkında bilgi sahibi olup olmadığını kanıtlıyor. Bu alanda belirli biri grubun virüsün gerçekten sağlık için bir tehdit olduğunu salgının ilk günlerinde kabul etmeyi reddettiği de dile getirilmelidir. Bu alanda bazı kişiler ise salgının ilk gününden itibaren büyük bir özen ile gerekli, olan tedbirlere uyum sağlamıştır.

Her iki grubun da devlet tarafından yapılan bilgilendirmelerden istifade ederek sürecin ilerleyen aşamalarında tehdidi daha net tanıması sağlanmıştır. Bu tür sorunların meydana gelmemesi ve halkın bilgi seviyesi ile alakalı bir sorunun olmaması için büyük çaba sarf edilmektedir. TV yayınlarının ve Sağlık Bakanlığı’nın çabalarının bu konuda büyük bir öneme sahip olduğunun da dile getirilmesi gerekiyor. Halkın bilgilendirilmesi salgının yayılım oranını direkt olarak etkiler. Bu alanda kişilerin bulaşıcılık seviyesini fark etmeleri ve önlemleri almaları bu hastalığın ülkemizde yayılım oranının azaltılması için bir fırsat yaratmıştır.

Online Eğitim Sistemi Nedir?

Anadolu Üniversitesi açık öğretim sınavlarını online düzenlemiştir. Bu noktada sadece Anadolu Üniversitesi değil aynı zamanda bütün üniversitelerin yüz yüze sınavları iptal ettiğinin de belirtilmesi gerekiyor. Eğitim aşamasında her öğrencinin aynı teknik donanıma sahip olmaması en büyük sorunu yaratan detaylardandır. Bunu en azından internet bağlantısı bağlamında çözmek için internet üzerinden eğitim alacak olan kişilere bedava internet paketleri sunulmuştur. Online eğitimin ve sınav sisteminin ne derece başarılı olacağı ile alakalı sorular akla gelmeye devam ediyor.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal