Coronavirüsünü Atlatmış Olan Kişilerde Görüldü

Coronavirüsü ile ilgili yapılan araştırmalar, virüsü atlatmış olan kişilerle ilgili şaşırtıcı sonuçları ortaya koydu. Bilim insanları, Coronavirüsünü atlatmış olan kişilerin bu virüse karşı bağışıklık kazanmalarını sağlayan antikor üretildiğini bildirdi. Detaylar haberimizde…

03.04.2020-13:27 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-13:39) Coronavirüsünü Atlatmış Olan Kişilerde Görüldü

Alman Helmholtz Enfeksiyon Araştırmaları Merkezi'nde görevli olan virolog Melanie Brinkmann ve Giessen Üniversitesi Viroloji Enstitüsü Başkanı Friedemann Weber, elde edilen bulgulara göre, Coronavirüse yakalanan kişilerin vücudunda virüse karşı antikor ürettiğini açıkladı.

VÜCUT VİRÜSE KARŞI DİRENÇ GÖSTERİYOR!

Uzmanların daha önceki Coronavirüs türlerinden elde ettiği deneyimlere göre, enfeksiyonun ardından vücudun virüse karşı bir ya da iki yıla kadar direnç gösterebileceği tahmin ediliyor.

Alman İmmünoloji Derneği Başkanı Thomas Kamradt, "Muhtemelen Sars-CoV-2 virüsünün bulaşmasından sonra en az birkaç yıl yeni bir enfeksiyona karşı koruma oluşacak," ifadelerini kullandı.

Kamradt, benzer virüsler hakkında bilinen bilgilere göre, vücudun antikor üreterek, yeni enfeksiyonlara karşı savunma sistemi geliştirebileceğini belirtti. Kamradt ayrıca, bu savunma sisteminin ne kadar süreceği kandaki antikor yoğunluğunun hızına yani antikor oranının azalmasına bağlı olduğuna da dikkat çekti.

Fakat tüm bu tahminlere rağmen, yeni virüs ve buna bağlı olarak gelişen enfeksiyonların henüz tam olarak nasıl bir yol izleyebileceğinin bilinmediğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Stuttgart Marienhospital Kilinik Laboratuvar Ensitüsü Direktörü Matthias Orth, "Vücutta oluşan antikorların yeni enfeksiyonlara karşı koruyucu nitelikte olup olmayacağı kesin değil," ifadelerini kullandı.

Bunun kandaki antikor seviyesine bağlı olduğunu ve antikor seviyesinin hangi seviyeden itibaren virüse karşı koruyuculuk sağladığının henüz bilinmediğini vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal