Corona Virüsünün Belirtileri Nelerdir?

Çin’in Wuhan kentinde gizemli bir şekilde ortaya çıkan corona virisü şu ana kadar binlerce kişiye bulaşarak 56 kişinin de yaşamını yitirmesine neden oldu. Peki, corona virüsünün belirtileri nelerdir?

28.01.2020-10:35 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-10:37)

Üst solunum yollarında enfeksiyona neden olan viral etkenlerden sadece bir tanesi olan corona virüsü birçok bakımdan mevsimsel gripten ayırt edilemez. Birçok çeşidi vardır. Evcil, yabani ve tarım hayvanlarında (kedi, yarasa ve deve gibi) hastalık yapabilen bir virüs topluluğudur. İşte corona virüsünün belirtileri…

CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Corona virüsler, insanların genellikle bir anda karşı karşıya kaldığı virüs çeşididir. Corona virüsler birçok farklı canlıda hastalıklara neden olabilir. İnsan corona virüsleri genellikle hafif ve orta şiddette üst solunum yolu hastalıklarına neden olur. Ancak, SARS-CoV olarak adlandırılan corona virüsü insanlar ve maymunlar, Himalaya misk kedisi, rakun köpeği, kedi, köpek ve kemirgenler gibi hayvanlara bulaşabilir. Kış aylarında daha çok görülen bu virüs; özellikle solunum yolları, karaciğer, mide, barsak ve sinir sistemini etkileyebilir. Grip gibi kolayca, öksürme ve hapşırma ile havaya saçılan virüslerin alınması, enfekte materyale dokunulmasının ardından ağız ve buruna temas sonucunda bulaşabilir. İştahsızlık ve kilo kaybı, ateş, halsizlik ve durgunluk, karın bölgesinin şişmesi, görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi, solunum sorunları ve nezle, denge sorunları ve genel psikolojik durumda değişme gibi belirtileri bulunur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal