Çocukları Kış Hastalıklarından Nasıl Korumak Gerekir?

Havaların soğuması ile artan grip, nezle, bronşit gibi hastalıklar, çocukları daha hızlı etkiler. Kış aylarında çocukları hastalıklardan korumak için dikkat etmeniz gerekenleri sizin için derledik.

30.10.2019-14:13 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-14:02)

Çocuklarınızı hastalıklardan ve soğuk algınlıklarından korumak istiyorsanız bazı şeyleri göz önünde tutmanız gerekiyor. İşte ebeveynlere birkaç tavsiye.

ÇOCUKLARI KORUMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

1-Emzirin: Anne sütü enfeksiyonlara karşı bebekleri koruyucu yönü ispatlanmış tek besindir. Anne sütü içindeki mikrop yok edici ve bağışıklığı kuvvetlendirici maddeler bebeği enfeksiyonlara karşı korur. Bebeğinizi ilk 6 ay yalnızca anne sütüyle besleyiniz. İki yaşına kadar eemzirme bebeğinizin bağışıklık sistemini destekler.

2-Aşıları atlamayın: Çocuğunuzun tüm aşılarını Sağlık Bakanlığının önerdiği programlar doğrultusunda yaptırın. Risk grubundaki çocuklar için doktorunuza sorarak grip aşısını yaptırmayı ihmal etmeyin.

3-Probiyotik tüketin: Sofranızdan kefir, turşu, yoğurt, şalgam gibi doğal probiyotikleri aman eksik etmeyin. 

4- Odanın nemini ayarlayın: Yaşanan ortamın nemi çok iyi ayarlanmalı. Kuru hava solunum yollarındaki mikropları yakalama fonksiyonu olan, silia adında tüycüklerin görevini azaltır. Çocuğunuzun odasında  kaloriferin üstüne su dolu kaplar yerleştirebilrisiniz.

5-Hasta çocuklar evde kalsın: Hasta çocukları okula/kreşe yollamayın. Öğretmen, idareci ve diğer velilerle konuşup tüm ailelerin aynı yolları izlemesini sağlayın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için ssayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal