Çocukları Hastalıklardan Korumak İçin Öneriler

Hava ısısının düşmesi özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına sebep olur. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Yavrucu çocukları kış aylarında tehdit eden hastalıklardan korumak için önerilerde bulundu.

09.01.2019-10:33 - (Son Güncelleme: 09.01.2019-10:25) Çocukları Hastalıklardan Korumak İçin Öneriler

Hava ısısının düşmesi özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına sebep olur. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Yavrucu çocukları kış aylarında tehdit eden hastalıklardan korumak için önerilerde bulundu. İşte detaylar..

KAPALI ORTAMLARA DİKKAT!

5 yaş altındaki çocuklar yılda 6-8 kez üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanıyor. Çocukların kış aylarında sık hastalanmasının birkaç nedeni var: Hava sıcaklığı ile nem oranının düşmesi virüslerin daha da güçlenmelerine neden olurken, havada uzun süre canlı kalmalarını ve çoğalmalarını da kolaylaştırıyor. Kapalı ve kalabalık ortamlarda geçirilen zamanın artması, bu mekanlarda havalandırmaların genellikle yetersiz kalması nedeniyle çocuklar mikroplara maruz kalıyorlar.

Dr. Çiğdem Yavrucu, çocukları hastalıklardan korumak için bazı önerilerde bulundu;

- Eller sık sık yıkanmalı. Çocuğunuzun ellerini yemekten önce ve sonrasında, dışarıya çıktıktan sonra bol su ve sabunla en az 10-15 saniye yıkamasını sağlayın.

- Kış aylarında kaloriferlerin etkisiyle kuruyan oda havası solunum yollarının kurumasına ve tahriş olmasına zemin hazırlıyor. Bunun sonucunda üst solunum yolu enfeksiyonları riski artıyor. Bu yüzden bol bol su içmesini sağlayın.

- Anne sütü bağışıklık sistemini güçlendirmek için bebeğin ihtiyacı olan tüm besin öğelerinin kaynağı olan mucizevi bir besin. Bu yüzden anne sütü çok önbemli.

- Fazla şeker tüketimi bağışıklık sistemini zayıflatan önemli bir etken. Şekerli besinlerden uzak durun.

- Aşıları eksik olmamalı.

- Spor yapmasını teşvik edin.

- Kapalı mekanlarda, öksürük ve hapşırık yoluyla ortama saçılan damlacıklar aracılığıyla, mikroplar çevreye hızla yayılıyor. Bu yüzden odayı en az 5 dakika havalandırın.

- Düzenli ve yeterli uyusun.

- Kuruyemiş yedirmeyi unutmayın.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal