Çocuklar Ne Zaman Sünnet Ettirilmeli?

Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte, aileler çocuklarını sünnet yaptırmak için sıraya girdi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Günhan, sünnet hakkında merak edilenleri yanıtladı.

31.01.2019-11:50 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-11:44) Çocuklar Ne Zaman Sünnet Ettirilmeli?

Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte, aileler çocuklarını sünnet yaptırmak için sıraya girdi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Günhan, sünnet hakkında merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar...

EN UYGUN DÖNEM NE ZAMAN?

Yapılan çalışmalara göre, sünnet için en uygun zamanların başında yenidoğan dönemi gelmektedir. 2 – 6 yaş arasında sünnet düşünüldüğünde ise, genel anestezi altında uygulanması önerilmektedir. Çünkü bu yaşlarda yapılan sünnet, psikolojik gelişiminin önemli bir döneminde olan çocukta negatif etki yapabilmekte ve “kısırlaştırılma korkusu” denilen psikolojik bozukluğa neden olabilmektedir.

TIBBİ GEREKLİLİK OLMADIKÇA...

3-6 yaş aralığı, erkek çocuklar için cinsel kimlik ayrımının yapılmaya başladığı yaşlardır. Dolayısıyla bu yaşlarda tıbbi gereklilik olmadıkça sünneti planlamamak gerekir. Çünkü çocuk, sünnetle kastrasyon dediğimiz, cinsel organının tamamının yok edilebileceği korkusuna kapılabilir. Zaten gereklilik halinde de genel anestezi altında gerçekleştirilmelidir. Anestezi sonrasında yaşayacağı korku bir şekilde önlenebilir.

EN DOĞRU ZAMAN

İsteğe bağlı sünnet için öngörülen en uygun dönem yeni doğan dönemidir. Eğer bu durum kaçırılmışsa 6 yaş sonrası düşünülebilir.

YENİDOĞAN SÜNNETİNİN AVANTAJI

Yapılan araştırmalar yenidoğan döneminde sünnet olan erkek bebeklerin idrar yolu enfeksiyon geçirme olasılıklarının sünnet olmayanlara göre belirgin derecede daha az olduğunu göstermiştir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal