Çocuğunuzun Yanakları Kızarıyorsa Dikkat! Tokatlanmış Yanak Sendromu Nedir?

5. Hastalık olarak bilinen 'tokatlanmış yanak' sendromu nedir? Çocuğunuzun yanaklarının kızardığını farkettiyseniz hemen önlem almalısınız. Bulaşıcı bir hastalık olan bu sendromunda bilinçli davranmak oldukça önemlidir.

17.07.2019-12:19 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-12:08) Çocuğunuzun Yanakları Kızarıyorsa Dikkat! Tokatlanmış Yanak Sendromu Nedir?

''Tokatlanmış yanak sendromu'' nedir? Bu sendromun belirtileri nelerdir? Tedavi yöntemleri nelerdir? İşte tüm merak edilenler! 

BULAŞICI BİR RAHATSIZLIKTIR   

Tokatlanmış yanak sendromu, çocukluk döneminde görülen bir hastalıktır. Çoğunlukla kötü huylu olmayan bu rahatsızlık döküntülü ve hafif aşamalı ilerlemektedir.. Bunun yanında bulaşıcı olmasından dolayı dikkatli olunması gereken bir hastalıktır. Belirti olarak su çiçeğine benzer özellikler gösteren beşinci hastalıkta yani tokatlanmış yanak sendromunda ailelerin bilinçli olması oldukça önemlidir. 

BİRÇOK BELİRTİSİ VARDIR  

Tokatlanmış yanak sendromunun birçok belirtisi vardır. Bunlar; yanaklardan kol ve bacaklara sıçrayan kızarıklar, ateşlenmeyle birlikte kaşınma, yorgunluk ve halsizlik, baş ve boğaz ağrısı, burun akıntısı gibi belirtiler beşinci hastalığın habercileridir. Bu hastalığın özel bir tedavisi yoktur. Çoğu zaman belirtilere yönelik tedavi uygulanır. 

KIZARIKLIKLAR KALICI DEĞİL!  

Hatalıkla birlikte ortaya çıkan kızarıklıklar birkaç gün içinde geçer. Bu döküntülerin en fazla 1 hafta sürdüğü görülmüştür. 

HASTALIK DÖKÜNTÜSÜZ DE BULAŞABİLİR  

 Bu hastalık döküntüsüz olarak da ortaya çıkabilir. Tükürük ve damlacık yoluyla da bulaşabilen bu rahatsızlıkta da her döküntülü hastalık gibi dikkatli olunmalıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal