Çocuğun Süt Dişlerini Sakın Atmayın!

Çocuğun düşen süt dişlerini saklamanızı doktorlar öneriyor. Çünkü gelecekte çok yaşamsal bir durumda kullanmanız gerekebilir.

30.08.2019-16:12 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-16:01) Çocuğun Süt Dişlerini Sakın Atmayın!

Ebeveynlerin en önemli görevlerinden biri de yavruları için tedbir almaktır. Doktorların önerdiği bu tedbirlerden biri de düşen süt dişlerinin muhafaza edilmesidir.

SÜT DİŞLERİ NEDEN SAKLANMALIDIR?

Süt dişleri, insan bedenindeki en önemli hücreler olan önemli bir kök hücre deposudur. Kemik hücreleri, yağ hücreleri ve sinir hücreleri benzeri her çeşit değişik hücreye dönüşebilirler. Kök hücreler, lösemiye ve öteki kanser ve kan hastalıklarına karşı yapılan tedavilerde zaten tercih edilmektedir. Üstelik, bir kalp krizinin ardından sinir ve kas zararını ve olası kalp dokusu hasarını onarmada destek olur. Yani, onlar bizim için ve tıp için yaşamsal öneme sahiptir.

SÜT DİŞLERİ NASIL SAKLANIR?

Her şeyden evvel, onları küçük bir çantada dondurmak gerekir. Bu biçimide dişlerdeki kök hücreler temasta olacaktır. Çocuğunuz dişlerini kaybetmenin ardından 48 saat içinde bunu yapmalısınız. Bu şekilde saklarsanız mutlaka kullanabilirsiniz. Üstelik dişleri güzel bir biçimde muhafaza edebileceğiniz özel diş kapları satın alabilirsiniz. Anne ve babaların bu önlemi alması bir ebeveynlik görevidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal