Çilli Ciltler İçin Güneş Kremi

Çilli ciltler için güneş kremi nasıl yapılır, neden önemli? Çil artışı nasıl önlenir? gibi soruların yanıtını sizler için derledik. İşte detaylar...

22.06.2020-13:27 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:21) Çilli Ciltler İçin Güneş Kremi

Vücudumuzun en büyük organı olan cildimizin sağlığı oldukça önemlidir. Hem yaşlanma etkilerini azaltmak hem de bedenimizde sağlık bütünlüğü sağlamak için cilt bakımımıza dikkat etmeliyiz.

Çilli Ciltler İçin Güneş Kremi

Ayrıca cildimizi korumamız gereken bazı durumlar da mevcut. Cildimizin korunması gereken en büyük faktör ise güneş. Özellikle çilli cilt yapısına sahip olanların daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Güneşin zararlı ışınlarına karşı ekstra dikkatli olması gereken çilli ciltler için güneş kremi önemli bir kalkan görevi görüyor. Çünkü çilli cilde sahip olanlarımız için güneşim bir diğer yan etkisi ise çilleri arttırması ve güneş lekeleri oluyor. Daha çok yaz aylarında güneşten korunmaya özen gösterilse de kış aylarında da güneş kremi kullanmayı unutmamak gerekiyor. Peki, çilli ciltler için güneş kremi neden önemli?

Çilli Ciltler İçin Güneş Kremi Neden Önemli?
Güneş ışınlarının, korunmasız ciltle temasında birçok olumsuz durum ortaya çıkabiliyor. Özellikle çilli cilt yapısına sahip kişilerin ciltleri daha hassas ve narin ciltler oluyor. Çilli cilt yapısına sahip kişiler güneşten korunmaya dikkat etmedikleri takdirde ciltlerinde çillerde artış gözlemleyebilir ve birtakım olumsuz durumlarla karşılaşabilirler. Çilli ciltler için güneş kremi kullanımı bu yüzden oldukça önemlidir. Güneş kremi kullanılmazsa ciltte meydana gelebilecekler ise;

• Cildin yaşlanma etkisini hızlandırması,
• Kırışıklık oluşumunu tetiklemesi,
• Leke ve ekstra çil oluşumuna yol açması,
• Cildin aşırı kuruması gibi olumsuzluklar sayılabilir.
Özellikle çilli cilt yapısını sahip kişilerin zararlı etkilerden korunabilmek için mutlaka güneş kremi kullanması gerekiyor.

Çil Artışı Nasıl Önlenir?
Çilli cilt yapısına sahip kişiler güneşten etkilenme ve cilt kanseri riski olan grupta yer alıyor. Fakat bu kanser olacaksınız anlamına gelmiyor. Cilt kanseri riskini en aza düşürmek ve çil artışını önlemek için uygulanabilecek bazı yöntemler var bu yöntemler;
• Cilde soğuk pres uygulamak çil artışının önüne geçmek de etkili yöntemlerden biri. Fazla ısı hem çil artışına hem de çillerin koyulaşmasına neden olur. Sıcakla temas eden çilli cilt yapısına sahip kişilerin, korunmak için ciltlerinde fazla sıcaklık hissettiklerinde soğuk bir temasın faydalı olabileceğini bilmesi gerekiyor.
• Çilli cilt yapısında sahip kişiler güneşlendikten sonra cildini mutlaka ve mutlaka güneş sonrası koruyu kremlerle yeniden nemlendirerek güneşlenme sonrası etkilere de engel olmalıdır.
• Çillerin artmaması için cilt bakımına başvurabilirsiniz. C vitamini içeren maskeler bunlardan biri olabilir. İçerisinde antioksidan bulunduran C vitamini çillerin artışını yavaşlatacaktır.
• Çilli ciltler için güneş kremi seçimi de oldukça önemlidir. Düşük faktörlü güneş kremleri yerine yüksek koruma etkili güneş kremleri tercih edilmelidir.

Çilli Ciltler İçin Güneş Kremi Tarifi
Sadece çilli cilt yapısına sahip olanlar için değil herkesin kullanabileceği evde güneş kremi tarifi:
Gerekli Malzemeler
• 1 yemek kaşığı kako
• 5 yemek kaşığı çinko oksit
• 1 bardak avokado yağı
Gerekli bütün malzemeleri bir kabın içerisine alın ardından pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın veya blenderden geçirin. Daha sonra güneşe çıkmadan önce bu karışımı cildinize uygulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal