Çıbana İyi Gelen Kremler Hangileridir?

Çıbana iyi gelen kremler hangileridir? Çıbana hangi krem iyi gelir? Çıban neden olur? Çıbana neden olan bakteri hangisidir? Çıban vücudun hangi noktalarında görülür?

13.06.2019-16:15 - (Son Güncelleme: 20.04.2021-11:23) Çıbana İyi Gelen Kremler Hangileridir?

Çıban ciltte bulunan kıl köklerinin çeşitli sebeplerden dolayı iltihaplanması sonucu oluşur. Çıbana Staphylococcus aureus isimli bakteri sebep olur.  Bağışıklık sistemi zayıf olanlarda, şeker hastalarında, sürekli oturarak çalışanlarda, kansızlık problemi yaşayanlarda, vitamin eksikliği olanlarda, yanlış beslenenlerde çıban sorunu ile oldukça sık karşılaşılır. Peki çıbana iyi gelen kremler hangileridir? Çıbana hangi krem iyi gelir?

ÇIBANA İYİ GELEN KREMLER   

Kara merhem ( İhtiyol Pomad). Çıban için en etkili krem budur.

Fucidin krem
Thiocilline krem
Madecassol
Travazol merhem
Bactroban krem
Mupobel krem
Dextrocın

MUPOBEL KREM ÇIBANA İYİ GELİYOR


Çıbana hangi krem iyi gelir? Çıbana iyi gelen kremler listesinde yer vermek istediğimiz ilk krem Mupobel. Mupirosin etken maddesini taşıyan krem ciltteki bakterilerin gelişmesini ve çoğalmasını  engellemektedir. Antibiyotik grubunda yer alır. Mupobel, çıbanın yanında zedelenmelere bağlı yırtıklar, dikiş yaraları, çatlaklar ve açılma lezyonları, iltihaplı sivilceler ve kıl kökü iltihabı gibi çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde de kullanılmaktadır. Eğer, Mupobel kremin içerisindeki etken maddelere karşı bir alerjiniz var ise hiç vakit kaybetmeden doktora danışın.

DEXTROCİN KREM


Çıbana iyi gelen kremler listesinin ikinci sırasında ise Dextrocin krem bulunuyor. Tıpkı Mupobel krem gibi içerisinde Mupirosin etken maddesini barındıran Dextrocin ciltteki bakteri oluşumlarını engeller ve var olan bakterileri yok eder. Bu kremin doktora danışılmadan kullanılması önerilmemektedir.

BACTROBAN KREM


Bactroban krem antibiyotik özelliklidir. Aynı zamanda kazaya ya da bakteriye bağlı olan birçok cilt sorununda doktorlar tarafından reçete edilmektedir. İlacın içerisindeki kimyasal maddelere karşı alerjiniz var ise kesinlikle doktorunuza müracaat etmeniz ve kremi kullanmayı bırakmalısınız. 

KARA MERHEM

 

Kara merhem, İhtiyol kremin halk arasında bilinen ismidir. Piyasadaki krem renklerinden farklı olarak siyah renktedir ve bu nedenle halk karasında kara merhem olarak adlandırılmıştır. Krem nadir olarak sürülen bölgede kızarıklığa ve alerjik reaksiyonlara yol açmaktadır. Bu gibi durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi gerekmektedir.

ÇIBANA LOKUM SARIN  

Çıbanı geçirmek için ne yapılır? diye soranlar için bir de bitkisel yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler içerisinde en bilindik olanı ise çıbana lokum sarmaktır. Lokumu ortadan kesip sulu kısmını çıbanın üstüne koyup yara bandı ile bantlayın. 1 gün bu şekilde bırakın. Ertesi gün yine yeni bir lokum ile bu yöntemi devam ettirin. Zaman içerisinde çıbanın geçmeye başladığını gözlemleyeceksiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal