Çay Ağacı Yağının Faydaları

Mantar ve virüsleri öldürebilme gücüne sahip olan çay ağacı yağını çok sık duymaya başladık. Birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan bu yağ tam bir şifa kaynağı.

07.01.2019-10:55 - (Son Güncelleme: 07.01.2019-10:49) Çay Ağacı Yağının Faydaları

Mantar ve virüsleri öldürebilme gücüne sahip olan çay ağacı yağını çok sık duymaya başladık. Birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan bu yağ tam bir şifa kaynağı. İşte çay ağacı yağının faydaları...

TONİK OLARAK KULLANILABİLİR

Günlük cilt bakımında kullanabileceğiniz çay ağacı yağı sivilceler üzerinde oldukça etkilidir. Çay ağacı yağını suyla karıştırarak, tonik olarak kullanabilirsiniz. Bu karışım hem cildinizi ferahlatacak hem de temizleyecektir. Ayrıca akne, siyah nokta gibi problemlere karşı etkilidir.

Çay ağacı yağının faydalı olduğu rahatsızlıklar;

Çıban: Burada dikkat edilecek olan, çıban daha olgunlaşmadan, yağın sürülmesidir. Çıban çıkacak bölge temizlendikten sonra bu yağ uygulanabilir.

Ayak mantarları: Ayaklar iyice yıkanıp, kurulandıktan sonra, mantara yakalanan yere çay ağacı yağı sürülür ve bir süre yere basmadan beklenir. Ayaklarınızı dinlendirdiğiniz suyun içine de damlatabilir mantar ya da diğer olası enfeksiyonlardan korumuş olursunuz

Ağızdaki iltihaplar: Diş eti sorunları, takma dişlerin temizliği, gargara için harika bir antiseptiktir. Suyla seyreltilmiş çay ağacı yağını diş temizliğinizde rahatça kullanabilirsiniz.

Siğil tedavisinde: Elde ya da ayakta çıkan siğillerin üzerine sürülerek siğiller kurumasına yardımcıdır.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal