Buzlu badem  bizim geleneğimizin çok güzel bir buluşudur. Kavurmayın, tuzlamayın olduğu gibi doğal haliyle yemek en önemli konudur. İçindeki mineralleri, vitaminleri almanız için günde 1 avuç tüketmek sağlık açısından çok önemli. İşte  buzlu badem hakkında bilmedikleriniz haberimizin detayında...

Buz üstünde servis edilen tatlı badem içine buzlu bedem denir. Özellikle yaz akşamlarının en otantik yiyeceklerinden olan buzlu badem özellikle servisi ile kendinden söz ettiren bir fenomendir.

Buzlu bademin hem yapılışı çok pratiktir hem de bir o kadar düşük maliyet gerektirir. Bu nedenle de tüketimi oldukça yaygındır. Buzlu bademin en önemli özelliği yapımında kullanılan bademin çiğ (kavrulmamış) olmasıdır. Çiğ badem trans yağ içermediğinden daha sağlıklı olması buzlu bademi daha da cazip hale getirmektedir. Buzlu bademin lezzeti kullanılan bademe bağlıdır. Bademin cinsi ne kadar iyi ve kaliteli olur ise buzlu badem de bir o kadar lezzetli ve güzel olur. 

BADEMİN FAYDALARI

  • Bakır, demir, çinko, kalsiyum, potasyum, karbonhidratlar, doğmamış yağ asitleri, omega-3 ve daha pek çok vitamin ve minerali bünyesinde barındırır.
  • Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
  • Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir.
  • Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
  • Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini %50 azaltır.
  • Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.
  • Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.
  • Böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları yok eder.
  • Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
  • Kansere karşı da koruyucudur.
  • Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek hastalıklara karşı direnci arttırır.
  • Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.