Bu Besin Akciğer Kanserini Yok Ediyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırmada akciğer kanserine yakalanma ihtimalini üçte bir oranında düşüren bir yiyecek keşfedildi.

Bu Besin Akciğer Kanserini Yok Ediyor!

ABD merkezli bir çalışmada akciğer kanserinin şifası olarak yoğurt ve lifli besinler gösterildi. İşte, araştırmanın detayları…

AKCİĞER KANSERİNİN TEDAVİSİ

ABD'nin Tennessee eyaletinde yer alan Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezinden uzmanların yürüttüğü çalışmada, gönüllülerin yoğurt ve lifli gıda yemeleri ile sağlık halleri arasındaki ilişki incelendi. Çalışmada, her gün yoğurt ve yüksek lifli gıda yiyenlerin bu besinlerden hiç yemeyenlere nazaran akciğer kanserine yakalanma ihtimalinin yüzde 33 daha az olduğu neticesine ulaşıldı. Çalışmada, günde bir kap yoğurt tüketenlerin, hiç yemeyenlere kıyasla akciğer kanserine yakalanma ihtimalinin yüzde 20 azaldığı tespit edildi. Çalışmanın yazarlarından Xiao-Ou Shu, araştırmanın ABD 2015-2020 Beslenme Kılavuzu'nda bulunan yüksek lifli ve yoğurttan zengin beslenme önerilerini desteklediğini açıkladı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri