Bu Belirtileri Taşıyorsanız Anksiyete Olabilirsiniz!

Anksiyete vücudun stresli, yabancı ve tehlikeli durumlara verdiği tepkidir. Normali kişiyi uyanık tutarken fazlası problemlere neden olabilir. Anksiyete olup olmadığınızı anlamak için bazı belirtilerin üzerinizdeki etkisine bakın.

07.09.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 07.09.2019-12:37) Bu Belirtileri Taşıyorsanız Anksiyete Olabilirsiniz!

Anksiyete vücudun stresli, yabancı ve tehlikeli durumlara verdiği tepkidir. Normalde, endişe bizi uyanık ve farkında kalmaya hazırladığı için gerçekten iyidir. Ancak bazı insanlar için endişe, sık sık ya da zorlu hale gelir ve yaşamlarını devralmaya başlar. Aynı şeyi yaşıyorsanız, kardiyovasküler problemlere, sindirim problemlerine, yüksek tansiyon ve uykusuzluğa yol açmadan önce tedavi olmanız gerekir. 

İşte anksiyete belirtileri;

  1. Aşırı Endişe: Haftada birkaç kez sürekli olarak küçük şeyler için bile endişeleniyor musunuz? Duygularınız normal yaşamınızda çok fazla acı ve işlev bozukluğuna neden oluyorsa, tıbbi müdahale gerektiren kronik bir endişe belirtisidir.
  2. Uyku Sorunları: Belirli problemler veya özel bir şey olmadığından uykuya dalma veya daha uzun bir süre uykuya dalma sorunu.
  3. Mantıksız Korkular: Belirli bir şey ya da durumun korkusu ya da fobisi ile ilgili endişe ezici olabilir ve zihinsel huzuru bozabilir.
  4. Panik Atak: Yarış kalp, göğüs ağrısı, terleme, baş dönmesi ve karıncalanma eşliğinde birkaç dakika ila saatlerce süren ani bir korku veya çaresizlik hissi.
  5. Obsesif Zihin: Kendinizi sürekli hata yapmak ya da standartlarınızdan mahrum bırakmak konusunda yargılıyorsanız, muhtemelen endişe duyuyorsunuz demektir.
  6. Zorunlu Davranışlar: Düşünmek ve herhangi bir sebep olmadan basit durumlara fazla tepki vermek, çoğu zaman kaygıya yol açabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal