Brokoliyi Haşlayarak Yemeyin

Günümüzün en sağlıklı ve popüler besinlerinden biri de brokolidir. Özellikle kanser hastalığıyla mücadele eden brokolinin haşlanarak tüketilmemesi konusunda uzmanlar uyarıyor. Peki brokoliyi nasıl tüketmeliyiz? Brokolinin faydaları neler?

17.01.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-10:45) Brokoliyi Haşlayarak Yemeyin

Günümüzün en sağlıklı ve popüler besinlerinden biri de brokolidir. Özellikle kanser hastalığıyla mücadele eden brokolinin haşlanarak tüketilmemesi konusunda uzmanlar uyarıyor. Peki brokoliyi nasıl tüketmeliyiz? Brokolinin faydaları neler? İşte yanıtlar...

BUHARDA BİRKAÇ DAKİKA PİŞİRİN

Brokolinin faydalı olabilmesi için çok fazla haşlanmaması gerektiğini söyleyen uzmanlar, en sağlıklı tüketim şeklinin buharda birkaç dakika pişirilmesi veya çiğ olarak yenmesi olduğunu söylüyor. Çiğ şekilde elde parçalanıp 30 dakika bekledikten sonra zeytinyağı ve limon eklenerek çok başarılı ve güçlü bir detoks etkisi yaratır. 

BROKOLİNİN FAYDALARI NEDİR?

- Yapılana araştırmalarda kanserli hücrelerin büyüme oranını yüze 70 azaltığını aynı zamanda oluşan hücrelerin ise sayısını küçülterek oluşumlarını tamamen engellediği tespit edilmiştir. Uzmanlar bu yüzden haftada bir iki kezde olsa brokoli tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

- Sülfür maddesi iltihap oluşumunu önleyerek damar duvarlarını genişletir. Bu da tıkanma gibi sağlık sorunlarını engeller. Kan akışı bu sayede normale döndüğünden kalp hastalıklarına yakalanma oranı da azalır.

- Antioksidan bakımından da güçlü olan brokoli vücudun kısa zamanda toksinlerden arınmasını sağlar. Bu sayede de bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Hafta da 4 defa bir kase çiğ brokoli tüketerek sebum maddesinin salgılanması artılır. Sebum parlak ve pürüzsüz bir cilt ve saça sahip olmanızı sağlar.

- K vitamini kaynağı olan brokoli beyin sağlığını da destekler.

- Elastik yapısını güçlendirerek yaşlanmayı ve kırışıklıkları önler.

- Kalsiyum bakımından zengin olduğundan kemik gelişimini güçlendirir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal