Çayın Yeşilini Üzümün Kırmızısını Tüketin

Uzun ve sağlıklı bir ömür için, sağlıklı bir kalbiniz olması gerekir. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Eminlatif, sağlıklı bir kalp için yapılması gerekenleri anlattı.

17.01.2019-10:22 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-10:13) Çayın Yeşilini Üzümün Kırmızısını Tüketin

Uzun ve sağlıklı bir ömür için, sağlıklı bir kalbiniz olması gerekir. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Eminlatif, sağlıklı bir kalp için yapılması gerekenleri anlattı. İşte detaylar...

ÇAYIN YEŞİLİ ÜZÜMÜN KIRMIZISI

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Eminlatif, "Kalbinizin 'iyi' olmasını istiyorsanız her gün bir diş sarımsak, haftada üç kez fındık, haftada üç gün kuru fasulye ve nohut yiyin. Çayın yeşilini, üzümün kırmızısını tercih edin" dedi.

KIZARTMADAN UZAK DURUN

Dr. Eminlatif, dikkat etmemiz gereken noktaları değindi: "Kalp sağlığımız için nasıl beslenmeliyiz dersek; ilk olarak kızartma alışkanlığı ortadan kaldırılmamız gerekiyor. Bunun en önemli nedeni, kızartma işlemi sırasında yağın yanmasıdır. Hamur işi, fast food, cips ve benzeri yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Özellikle fast food tarzı besinlerle birlikte salam, sucuk ve sosis gibi işlenmiş etlerin tüketilmesi de engellenmelidir. Yiyecekler 'istenildiği kadar' değil, 'ihtiyacınız kadar' tüketilmelidir. Meyve ve sebze yerken de kalori miktarlarına dikkat etmeli ve ölçülü tüketilmelidir."

ÖĞÜNLERİ KISMAYIN

Dr. Eminlatif, "Her gıdadan ölçülü ve vücudunuzun ihtiyacı kadar tüketip, dengeli beslenmeliyiz. Vücudumuzu aç bırakarak, öğünleri kısarak kilo vermek ya da sağlıklı olmak mümkün değildir" dedi.

 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal