Böbrek Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygun böbrek fonksiyonu, sağlıklı yaşamın anahtarıdır. Neyse ki, sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı edinerek, böbreklerimize ihtiyacı olan özeni gösterebiliriz.

24.01.2019-15:43 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-15:38) Böbrek Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Böbrekler vücudumuzdaki hayati organlardan biridir. Kanımızdaki atıkları filtrelemek ve idrar yoluyla atmaktan sorumludurlar.

Böbrekler ayrıca vücudunuzun sıvı dengesini, elektrolitlerini, tuzunu ve suyunu düzenlemeye yardımcı olur. Uygun böbrek fonksiyonu, sağlıklı yaşamın anahtarıdır. Neyse ki, sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı edinerek, böbreklerimize ihtiyacı olan özeni gösterebiliriz.

Böbreklerinizin iyi bir şekilde çalışmaya devam edebilmesi için diyetinizin, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri ve mineralleri içerdiğinden emin olun. Böbrekleriniz de dahil olmak üzere vücudunuzu sağlıklı tutmak için her gün diyetinize en az 5 porsiyon meyve ve sebze ekleyin.

Çok fazla tuz yemek, böbreklerin doğru çalışmasını engeller ve böbrek taşlarına neden olabilir. Çok fazla şeker veya doymuş yağ yemek, genel sağlığınız için de kötüdür ve böbrekleriniz için kötü olan sağlıksız kilo alımına neden olabilir. Bu besinlerden olabildiğince uzak durmaya özen gösterin.

Doymamış yağ ve balık yağı gibi sağlıklı yağlar, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu ve hastalıkları önlemeye yardımcı olabilecek hayati besinleri içerir. Yediğiniz yiyeceklerin sağlığa faydalarını en üst seviyeye çıkarmak için diyetinize sağlıklı yağ ve yağ kaynakları ekleyin.

Balık, zeytinyağı, kurutulmuş meyveler ve avokado, hayati organlarımızı korumak için gerekli olan mükemmel yağ kaynaklarıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal