Bitter Çikolata Kalbe İyi Gelir mi?

Uzm. Bio. Çiğdem Üregen, çikolata yemenin zararlı olmadığını aksine pek çok faydası olduğunu sıraladı. Peki, çikolatanın faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

23.01.2019-09:32 - (Son Güncelleme: 01.12.2021-16:26) Bitter Çikolata Kalbe İyi Gelir mi?

Uzm. Bio. Çiğdem Üregen, çikolata yemenin zararlı olmadığını aksine pek çok faydası olduğunu sıraladı. Çikolatanın sağlıklı, besleyici, hatta iyileştirici bir gücü olduğunu söyleyen Üregen, çikolatanın üretim sırasında içine karıştırılanlar yüzünden, sağlıksız, kilo aldıran ve uzak durulması gereken bir besine dönüştüğünün altını çizdi.

Çikolata hakkında bilgiler veren Uzm. Bio. Çiğdem Üregen şunları kaydetti: ''Çikolatanın üretildiği temel madde kakaodur. Bakıldığında kakao, İçinde bol miktarda mineral (magnezyum, çinko, demir, manganez, kalsiyum, bakır, kükürt, potasyum) ve Vitamin (B1, B2, B3, B5, B8 ve E vitaminleri) içerdiğinden doğal bir mucizedir. Ayrıca kakao yağının da zeytinyağı gibi vücuda yararlı bir yağ olan oleik asitten ve bazı faydalı doymuş yağlardan zengin olduğu bilinmektedir.''

BİTTER ÇİKOLATA YEMEK İÇİN 10 SEBEP

Sütlü ve katkılı çikolatadan farklı olarak saf kakaodan üretilen bitter çikolata sağlığa zararlı yağlar, rafine karbonhidratlar ve kimyasal katkılar içermemektedir. İşte sağlığa faydaları olan bitter çikolata yemek için 10 sebep…


- Antioksidan deposu olan bitter çikolatanın yaşlanma karşıtı bir etkisi vardır. 

- Bitter çikolata kalp hastalıklarını ve kanser riskini azalmaktadır.

- Bitter çikolata teobromin molekülü içermektedir bu sayede öksürüğe iyi gelirken boğaz kaşıntısını da azaltır.

- Bitter çikolata stresi yatıştırarak zihni daha dingin, ruh halinin de mutlu ve huzurlu olmasını sağlamaktadır.

- Bitter çikolata içerdiği plavonoid maddesi sayesinde kolesterolü düzenlemektedir.

- Bitter çikolata kan şekerini düzenlemektedir.

- Cilde oldukça faydası olan bitter çikolata, güneş ışınlarının sebep olduğu lekelerin gidererek cildin daha pürüzsüz olmasını sağlar.

- Lif içeren bitter çikolata sayesinde tok tutmaktadır.

BİTTER ÇİKOLATA FELÇ RİSKİNİ AZALTIYOR


- Yapılan bilimsel araştırmalara göre bitter çikolata tüketen kadınların daha az felç olma riski taşıdığı kanıtlanmıştır.

- İyi bir enerji kaynağı olan bitter çikolata özellikle spordan önce kahve ile tüketildiğinde performansın da artmasına katkı sunmaktadır.

- Beyne kan pompalanmasını kolaylaştıran bitter çikolata kişilerin algısını yükseltmektedir. Bitter çikolata öğrenmeyi de kolaylaştırmaktadır.

KAKAO ORANI %60 OLMALI!

Hem lezzetli hem de insan vücuduna birçok yönden yararlı olan bitter çikolatayı tüketirken içeriğindeki kakao oranının, %60'ın üzerinde olmasına dikkat etmelisiniz. Faydalarına rağmen, tüketilen miktar da oldukça önemlidir. Günlük 25 gram (2.5 kare) çikolata büyüklüğünü aşmamak tavsiye edilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal