Bitter Çikolata Damar Sertleşmesini Önlüyor

Çikolata severlerin içini rahatlatacak bir araştırma yaptık. Zararlı olduğu ve ciltte olumsuz etkiler bıraktığı bilinen çikolata, aslında o kadar da kötü değil. İşte detaylar...

21.04.2021-11:32 - (Son Güncelleme: 20.01.2022-15:15)

Özellikle bitter çikolatanın içinde bulunan besinler ve vitaminler sağlığına iyi gelebiliyor. Tabi ki her şeyde olduğu gibi abartmamak kaydıyla. Bitter çikolatanın en yaygın faydalarını sizler için araştırdık.

Minik bir çikolata parçası, düşündüğünden daha büyük bir enerji kaynağı olabilir. Bitter çikolatanın içeriğindeki kakao antioksidanları, protein, A , D, E vitaminleri ve kafein vücuduna enerji sağlayarak kendini daha dinamik hissetmene destek olur. Bu nedenle diyet listelerinde minik bir parça da olsa bitter çikolataya genellikle yer verilir. Böylece yorucu diyet programları seni zorlamıyor ve gün içinde ihtiyacın olan enerjiyi bitter çikolatadan alabiliyorsun. Cilde enerji vermek ve yorgun görüntüyü silmek için yine kakao özlü peelingler kullanabilirsiniz. Bu peelingler daha enerjik bir cilde sahip olmanıza yardımcı olabilir.

SEROTONİN SALGILIYOR!

Kendine yasaklar koymak, çikolatayı hayatından çıkarmak düşündüğün kadar olumlu sonuçlar yaratmaz. Tam aksine, bitter çikolata tüketmek vücutta serotonin hormonu salgılanmasına yardımcı oluyor ve daha mutlu hissetmeye başlıyorsun. Beyindeki haz duygusunun üretimini hızlandıran ve kişiye mutluluk hormonu salgılayan çikolata, rejim yapanlara dahi önerilir. Az miktarda çikolata yemek, içinde bulunduğun stresli durumla daha iyi baş etmene ve olumlu düşünmene yardımcı olacak. Unutma, vücutta serotonin azlığı daha agresif hissetmene ve depresyona girmene yol açabilir.


Bitter çikolatanın yüzde 80'ninin antioksidan içerdiğini biliyor muydunuz? Vücuttaki serbest radikallerin birikmesini önleyen antioksidanlar zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda bu antioksidanlar kandaki oksitlenmeyi azalttığı için kötü kolesterolün da düşmesini desteklerler. 

DAMAR SERTLEŞMESİNİ ÖNLÜYOR

Bitter çikolatanın içeriğindeki nitrit maddesi, damar sertleşmesini önleyici bir özelliğe sahip. Bu da kan akışının daha sağlıklı devam etmesini sağlar ve basıncını dengede tutar. Bitter çikolatanın faydalarından yararlanmak için doğal ve organik kakaodan yapılan bitter çikolatayı tüketmek çok önemli. Formülünde palm yağı veya diğer zararlı yağlar olan çikolatalar karaciğerinde yağ birikmesine yol açabilir, aman dikkat!

Peki, bitter çikolata güneş lekelerine karşı korur mu? Evet, bitter çikolata tüketmek cildinin güneş hasarından koruyabilir. Bitter çikolatanın içeriğindeki flavonaller, cildini güneş hasarından ve güneş lekelerinden korumak ile görevli! Bu nedenle haftada 20 gram kadar bitter çikolata tüketenlerin cildinin daha pürüzsüz olduğu görülür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal