Bir Avuç Çiğ Fındık Yerseniz...

Bir avuç çiğ fındık yerseniz hem cildiniz daha iyi bir hale gelir hem de kalp ve daha birçok rahatsızlığı engellersiniz.

19.08.2019-11:10 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-11:02) Bir Avuç Çiğ Fındık Yerseniz...

Günde bir avuç fındık tahmin edemeyeceğiniz kadar yararlı. Üstelik lezzetli bir yiyecek olan bu fındık hücrelerinizi her türlü hastalıktan koruyor.

BİR AVUÇ ÇİĞ FINDIK YERSENİZ BU FAYDALARI GÖRÜRSÜNÜZ

Yapılan çalışmalarda çiğ fındığın damar duvarlarına kalkan olarak tıkanmayı engellediği ve bunun neticesinde da kalp damar rahatsızlıklarını önlediği fark edilmiştir. Aynı vakit barındırdığı E vitamini nedeniyle kalp krizi riskini düşürdüğü belirlenmiştir.Sindirimin daha sağlıklı olması için lif kaynağına gerek var. Bu şekilde midede öğütme daha rahat gerçekleşir. Bağırsakların daha iyi hareket etmesi neticesindoe ishal ve kabız gibi hayat kalitesini düşüren rahatsızlıkların yanı sıra kanser benzeri ciddi sağlık problemlerin de olma olasılığını azaltır. Lif yalnızca sindirimi değil, aynı zamanda kan şekerini de düzenleyerek diyabet riskini yok eder. Yüksek antioksidan nedeniyle bedendeki zararlı hücreleri atıp öteki hücrelerin sağlığını muhafaza ederek yaşlanmayı azaltır. Aynı zamanda bedene giren UVA / UVB gibi zararlı ışınların meydana gelmesi olasılığı olan deri rahatsızlıklarının riskini düşürür. Çiğ fındık cildin parlaklığını ve canlılığını da mümkün kılarak tekrardan daha dinç ve genç izlenim oluşturur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal