Bereler Bebeği Isıtmaz! Bereler Anne İle İletişimi Bozuyor!

Bebeği soğuktan korumak için anneler bebeklerine bere takarlar. Ancak bu bilindiği kadar yararlı değil hatta zararlı bile.

04.09.2019-15:41 - (Son Güncelleme: 04.09.2019-15:39) Bereler Bebeği Isıtmaz! Bereler Anne İle İletişimi Bozuyor!

Bebeğe yaz ve kış takılan bere onu soğuktan korur mu? Cevap hayır. Yapılan araştırmalar bu durumun anne iletişimini kestiğini düşünüyor.

BEBEĞİ NASIL ISITABİLİRİZ?

Seneler evvel yapılan araştırmalar, bere kullanmanın işe yaramadığını kanıtlar nitelikteydi. Üstelik vücut ısısının kafadan gittiği inancının da doğru olmadığı söylenmekte. İşin doğrusu şapkalar bebeklere olması gerektiğinden fazla ısı verebilir. Eğer bebeğinizi nasıl sıcak tutabileceğinizi bilmeyi arzu ediyorsanız yanıt çok basit, doğa. Doğanın varlığı bunu zaten sağlamaktadır. Bebeğinizle olan dokunsal temasınız tam dengeli bir ısıyı mümkün kılar. Bedeniniz buna göre tasarlanmıştır. Üstelik bebeğinizin nefes alışı, kalp atışları hatta kan şekeri bile sizinle olan dokunsal temasıyla iyi hale gelir. Bir çalışma grubu bunu “kanguru bakımı” olarak isimlendirmektedir. Yavrunuzu kucağınıza alın. Bir battaniye, ikinizi de ısıtma fonksiyonunu görecektir. Aranızda bu harika kokuya önleyecek şapkaya gerek yok.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal