Bebeklerde Geniz Akıntısı Neden Olur?

Bebeklerde geniz akıntısı genellikle üst solunum yolu iltihapları veya alerjiler nedeniyle ortaya çıkar. Tedavi için mukusunu olabildiğince inceltmeli ve aspiratör cihazlarla burnunu sık sık temizlemelisiniz.Bebeklerde geniz akıntısı nasıl geçer? İşte merak edilenler haberimizde...

24.12.2019-17:35 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-17:31)

Temel belirti sürekli öksürüktür. Akıntı ve balgam öksürüğe neden olmaktadır.

BEBEKLERDE GENİZ AKINTISI NEDEN OLUR?

Asıl neden burun boşluklarında ve sinüslerde üretilen mukus miktarının artması veya burundan boşalmamasıdır. Aşağıdaki etkenler buna yol açabilir:

ALERJİ

Alerji,  vücudun bazı uyaranlara (alerjenlere) karşı savunma amaçlı verdiği aşırı tepkidir. Bu maddeler zararlı olarak algılandığı zaman mukus üretimini artıp kalınlaşabilmektedir. Bu durum, alerjik bebeklerde geniz akıntısına yol açmaktadır. Sık karşılaşılan bazı alerjenler şunlardır:

Toz, polen

Hayvan tüyü

Sigara

Çiçekli – çiçeksiz bitkiler (odasında bulunan çiçekleri kaldırmanız gerekebilir)

Saman nezlesi, alerjik rinit gibi rahatsızlıklar da bu kapsamda değerlendirilebilir.

ASTIM

Astım, kronik akciğer ve solunum yolu iltihabından kaynaklanan ve solunum yollarında daralmaya yol açan, yaygın bir hastalıktır. Genellikle çocukluk çağlarında ortaya çıkmaktadır, bebeklerde de görülebilir. Mukus artışına ve solunum yollarında aşırı hassasiyete yol açabilir. Bu hassasiyet bebeklerde geniz akıntısı belirtilerinin şiddetlenmesine neden olur.

Aşağıdaki etkenler astıma yol açabilir:

Alerji

Solunum yolu iltihapları, zatürre

Soğuk hava

Şiddetli ağlamalar

SİNÜS İNTİHAPLARI

Grip, soğuk algınlığı gibi nedenlerle ortaya çıkan üst solunum yolları iltihapları, göz çevresindeki boşluklarda (sinüslerde) iltihaba yol açabilir. Bu durum bebeklerde geniz akıntısına neden olacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal