Buğdayın Göze ve Kalbe Faydası Nelerdir?

Sağlıklı beslenmeye alternatif besin kaynağı olan buğday, sağlık açısından birçok avantaj sağlamaktadır. Geniş bir yelpazede cilde fayda sağlar. Buğdayın kalbe ve göz sağlığına faydaları nelerdir?

24.12.2019-17:26 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-17:18)

Buğdayın kalbe ve göz sağlığına faydaları nelerdir? Sağlıklı beslenmeye alternatif besin kaynağı olan buğday, sağlık açısından birçok avantaj sağlamaktadır. Geniş bir yelpazede cilde fayda sağlar. 

BUĞDAYIN SAĞLIĞA FAYDALARI

Kalp Sağlığına Faydaları: Buğday koroner kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltabilir. Sağlık uzmanları erkekler için günlük 8 gram, kadınlar için 6 gram buğday tüketiminin kalp sağlığı açısından faydalı olduğunu söylemektedir.

Buğdayın Göz Sağlığına Faydaları: Buğday E vitamini, çinko ve niasin açısından zengin olduğu için makula dejenerasyonu ve katarakt riskini azaltır. Buğday, görme kaybının ilerlemesini yavaşlatmayı sağlar. Göz sağlığı konusunda buğday inanılmaz faydalıdır.

Diyabete Buğday İyi Gelir: Buğday diyabet hastaları için ideal bir besin kaynağıdır. Buğday vücutta kan şekeri seviyesinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Bu özelliğinden dolayı diyabet hastaları tarafından tüketilmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal