Bebeği Uzun Dönem Emzirmenin Anneye 6 Faydası

Annenin bebekle iletişimini sağlayan emzirme eylemi, bebekle anneyi bağlayarak bedensel ve ruhsal gelişimine oldukça önemli katkılar sağlıyor. Peki bebeğini uzun süre emziren annelere, emzirmenin kısa dönemde ne gibi yararları var birlikte bakalım.

30.05.2019-14:46 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-14:36)

Anne sütü, bebeğin dünyaya gelmesinden sonra beslenme gereksiniminin tamamını tek başına karşılıyor. Bebek bakımından son derece önemli olan emzirmenin, kısa ve uzun süreçte annelere de birçok olumlu etkisi var

EMZİRMENİN KISA DÖNEMDE ANNEYE YARARLARI  

Bebekleri uzun süre emzirmenin annelere de fayda sağladığını vurgulayan uzmanlar, emzirmenin anneler üzerindeki etkilerini şöyle sıraladı: 
   
1.Emzirmenin kısa dönemde katkıları arasında doğumun ardından kanamaların azalması, kansızlık riskinde azalma, rahmin hızlı toparlanması ve adetlerin bir süre durması gösterilebilir.

2. Emzirmeye devam eden annelerin, adet görmeleri durmakta ve tekrar gebe kalmaları söz konusu olmadığı için de doğum aralığı gerçekleşmekte ve erken gebelik oluşmamakta böylelikle yüksek riskli ‘preterm’ doğumlar görülmemektedir.

3. Gebelik şekeri geçiren annelerde ise pankreas beta hücrelerinde toparlanma,  kan şekerinde, total kolesterolde azalma ve faydalı kolesterol (HDL-K)  düzeylerinde artma gibi poziif katkıları olduğu gözlenmiştir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal