Bebe aspirininin nelere iyi geldiğine inanamayacaksınız!

Son zamanlarda en sık aratılan başlıklardan biri ‘bebe aspirinin yararları neler?’ sorusu. Bizde merak edenler için bebe aspirininin yararları, bebe aspirini ne için kullanılır? Bebe aspirini ne zaman kullanılır? Sorularını cevapladık.

11.09.2019-15:12 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-09:49)

Günlük hayatta en çok kullanılan ilaçlardan biri aspirindir. Ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliği bulanan aspirin, birçok hastalığa da iyi geliyor. Peki bebe aspirinin yararları neler? Bebe aspirini ne için kullanılır? Bebe aspirini ne zaman kullanılır? Sorularının detaylarını sizin için araştırdık. 

Aspirin, ağrı kesici ateş düşürücü özelliklerinin yanında sağlık için de oldukça faydalıdır; Tıkalı damarları açan, vücuttaki enfeksiyonu gideren, iltihapla savaşan bağışıklığı güçlendiren  etkilere sahiptir. Aspirinin 100 mg halinde satılanına bebe aspirini denir.

Bebe aspirinin faydaları

-Bebe aspirinin en çok bilinen özellikleri ateşi düşürmek ve ağrı hissini ortadan kaldırmasıdır. Kanı sulandırmak, pıhtı sebebiyle ortaya çıkan damar tıkanıklıklarını engellemek, pıhtı oluşumunu önlemek ve kanı inceltmek bu etkiler arasında. Böylelikle bebe aspirini kullanarak inme, kalp krizi ve felç riski büyük oranda düşer.

-Bebe aspirini kullanımı, kanın pıhtılaşmasına sebep olan trombosit hücreleri damarların iç yüzeylerine veya birbirlerine daha az yapışmaya başlar. Böylece damar duvarı veya içinde pıhtı oluşma riski engellenmiş olur.

-Aspirin kullanan kişilerin kalın bağırsak kanserine yakalanma risklerinin daha düşük olduğu kanıtlanmıştır. 

-Aynı zamanda idrar söktürücü olarak kullanılabilir.

-Migren ağrılarını önemli oranda azaltır.

-Göz ağrısını dindirmek için değerlendirilir.

-Saç bakımı ve birçok farklı temizlik için kullanılır.

-Ayrıca bebe aspirini çocuklarda da kullanılabilir. 

Bebe aspirini için ne kullanılır

Bebe aspirini yetişkinlerin kullandığı normal aspirin ile oldukça benzerdir. Bu nedenle aspirinin kullanıldığı her durumda bebe aspirini de tercih edilebilir. Peki nedir bu durumlar? Gelin beraber bakalım. 

Bonibon şeklinde ve pembe bir rengi ile kullanılan bebe aspirini, özellikle bebeklerin bünyesini kaldıracak bir etkiye sahiptir. Bu doğrultuda bebekler için en önemli kullanım etkisini ishal olduğunu söylemek mümkün. Böylece ateş düşürücü ve ishal ile beraber ağrı kesici üzerinden bebeklerin rahatlamasını sağlamaktadır.

Bebe aspirini ne zaman kullanılır?

Yetişkinler ve çocuklar ile bebekler için kullanılan Aspirin'in çeşitleri, ortak şekilde özellikle ağrılar adına kullanılır. Baş bölgesi ya da vücudun farklı kısımlarında ağrı söz konusu olduğu zaman en ideal ağrı kesicilerden biridir. Aynı zamanda özellikle çocuk ve bebeklerde ki ishali durdurmak ve ateşi düşürmek için uzman doktor kontrolü altında verilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal