Baş Ağrısına İyi Gelen Besinler

Sıkça yaşanan bir durum olan baş ağrısının nedenleri az su içmek, kapalı ortamlarda kalmak, klimaya maruz kalmak gibi bir çok durum olabilir.

05.12.2018-14:59 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-14:57) Baş Ağrısına İyi Gelen Besinler

Sıkça yaşanan bir durum olan baş ağrısının nedenleri az su içmek, kapalı ortamlarda kalmak, klimaya maruz kalmak gibi bir çok durum olabilir. İşte baş ağrısına iyi gelen besinler:

Karpuz
Baş ağrısının başlıca nedeni su kaybı olabilir. Taze sebze ve meyveler özellikle de yaz meyveleri yüksek su içerdiğinden dolayı baş ağrılarınızı engelleme konusunda iyi besinlerdir. Mesela yaz mevsiminde çokça tüketilen karpuz hem içerdiği su bakımından hem de potasyum, magnezyum gibi mineralleri içerdiğinden iyi bir seçenektir.

Kafeinli Besinler
Çay ya da kahve gibi kafein barındıran besinler baş ağrılarını gidermekte etkilidir. Kafeinin baş ağrısı belirtileri üzerinde olumlu yönde bir etkisi olduğu biliniyor.

Bitter Çikolata
Çikolatanın baş ağrısına iyi gelmesinin nedeni içerdiği magnezyumdur. Magnezyum baş ağrıları için etkili bir mineraldir. Yeşil yapraklı sebzeler, badem, fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar, kuru baklagiller, süt, yoğurt, diyetindeki magnezyum barındıran besinler arasında bulunur. Bitter çikolata, avokado, muz, balık ve kabak çekirdeği de baş ağrısı için tüketilebilir.

Kiraz
Kiraz, aynı karpuz gibi yüksek miktarda su barındırdığından vücudun sıvı alımını destekler. Aynı zamanda kanda nitrik oksite dönüşen ve kan damarları genişleterek baş ağrısının azalmasına yardımcı olur.

Zencefil
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki 250 mg zencefil tozunun migren ağrısını indirgemede bir migren ilacı kadar etkili. İçtiğiniz suyun içine bir parça zencefil koyarak baş ağrısından kurtulabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal