Bacak Kramplarından Kurtulmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Gece bacak krampları, çeşitli sebeplerden dolayı meydana gelen yaygın bir rahatsızlıktır. Hamile kadınlar ve yaşlılar, özellikle spor aktivitelerine katılan veya belirli ilaçları alan kişiler bu duruma karşı özellikle hassastırlar. Kramplardan kurtulmak için şunları deneyebilirsiniz.

13.11.2018-15:59 - (Son Güncelleme: 13.11.2018-15:54) Bacak Kramplarından Kurtulmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Gece bacak krampları, çeşitli sebeplerden dolayı meydana gelen yaygın bir rahatsızlıktır. Hamile kadınlar ve yaşlılar, özellikle spor aktivitelerine katılan veya belirli ilaçları alan kişiler bu duruma karşı özellikle hassastırlar. Kramplardan kurtulmak için şunları deneyebilirsiniz:

Esneme Hareketleri Yapın: Baldır kaslarınızı gerdirmek için bir havlu kullanın. Sıkışık bacağınızla önünüzde oturun ve ayağınızın etrafına bir havlu sarın. Havlunun iki ucunu alın ve kendinize doğru çekin, böylece bacağınızın arkasında bir gerginlik hissedeceksiniz. Bu germeyi 30 saniye boyunca tutun ve 3 kez tekrarlayın.

Diyetinizi Değiştirin: Esnemeler işe yaramazsa 8 oz (240 mL) tonik su içmeyi deneyin. Potasyum, kalsiyum ve magnezyum alımınızı artırın. Özellikle hamile iseniz, doktorunuzun onayı olmadan hiçbir ek almayacağınızdan emin olun.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal