Ayak Parmakları Kocaman Oluyor! Parmak Arası Terlikler Ayaklarınıza Bunları Yapıyor!

Parmak arası terlikler yazın sıcağında ilk tercihimizi olsa da uzmanlar uyarıyor. Ayak sağlığı açısından dikkat etmek gerekiyor.

24.07.2019-11:16 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-11:13) Ayak Parmakları Kocaman Oluyor! Parmak Arası Terlikler Ayaklarınıza Bunları Yapıyor!

Parmak arası terlikler rahat ve estetik görünse de bilinmeyen tehlikeler içeriyor. Ayaklarımızın şeklini ve sağlığını tehdit ediyorlar.

ALERJİ YAPAR

Genelde kullananların ortak şikayeti parmak aralarını tahriş edip rahatsızlık yaptığı, bazen de alerji yapıp su toplamasına neden olduğu yönünde.

AYAK TABANINA ZARAR VERİR

Parmak arası terliklerin ayak anatomisine hiç de uygun gelmediği yaygın bilinen bir bilgidir. Bu terlikler ayak tabanını desteklemez ve uzun zamanlı kullanımda ayak, bilek ve bacak ağrısına nedne olurlar.

YÜRÜME HIZINI DÜŞÜRÜR

Bu terlikleri giydiğiniz vakit parmaklarınız yere normal basamaz ve vücut dengesini korumak için daha yavaş adımlar atar. Bu durum pek çok bacak ve bel sorunlarını beraberinde getirir.

AYAK PARMAKLARI BÜYÜR

Pek fark edilmese de parmak arası terlik giyildiğinde ayaklar bir kalıba girmez. Bu nedenle ayaklar yayılır ve uzun vakitli giyildiğinde parmakların şekline zarar verir.

YÜRÜME BOZUKLUKLARI OLUŞTURUR

Parmak arası terlikler ne kadar estetik görünse de ayağınız yere sağlam basmadığı için denge kaybı hissedersiniz. Bu durum devamlı giyildiğinde kalıcı rahatsızlıklarla sonuçlanır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal