Avokadonun Faydaları Neler?

Doğanın bize sunmuş olduğu binlerce nimetin içerisinde değeri yeteri kadar bilinmeyen avokado, sağlığımıza olan yararlarıyla şaşırtıyor. Tam bir sağlık deposu olan avokado, kalp ve göz sağlığına iyi gelmesinin yanı sıra vücut gelişimine de katkı sağlıyor.

24.12.2018-10:50 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-10:28) Avokadonun Faydaları Neler?

Doğanın bize sunmuş olduğu binlerce nimetin içerisinde değeri yeteri kadar bilinmeyen avokado, sağlığımıza olan yararlarıyla şaşırtıyor. Tam bir sağlık deposu olan avokado, kalp ve göz sağlığına iyi gelmesinin yanı sıra vücut gelişimine de katkı sağlıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, mucize besin avokadonun yararlarını anlatıyor.

Avokado içerisinde barındırdığı birçok vitamin ve yağ yönünden oladukça zengindir ve bu yönüyle hem sağlık hem de cilt yenilenmesinde oldukça önemlidir. E, A vitaminleri ve B grubu vitaminleri içerisinde barındıran avokado, iyi bir hücre koruyucu ve antioksidandır. Avokado ayrıca demir, fosfor, magnezyum, potasyum, lif ve protein yönünden oldukça zengindir.

Kalp sağlığı ve kolestrol için birebir olan avokado, aynı zamanda içerisindeki potasyum sayesinde böbrek foksiyonlarının düzgün çalışmasını sağlar. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal