Aspirinin Mucizevi Faydası

Kuzey İrlanda'nın Belfast Queen's Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, çok sık kullandığımız aspirinin hafif dozda alınmasının bazı faydaları var. Peki nedir bu fayda?

03.01.2019-11:10 - (Son Güncelleme: 03.01.2019-11:03) Aspirinin Mucizevi Faydası

Kuzey İrlanda'nın Belfast Queen's Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, çok sık kullandığımız aspirinin hafif dozda alınmasının bazı faydaları var. Peki nedir bu fayda? İşte detaylar...

Aspirinin diş çürümesini geri çevirip dişte meydana gelen kaviteleri tedavi ettiği ortaya çıktı. Belfast'taki Queen's Üniversitesi'nde yürütülen araştırmaya göre,aspirin diş kökündeki hücreleri uyararak diş yenilenmesini sağlıyor.

Diş siniirnde meydana gelen iltihaplanma, diş çüçümesine ve ağrılara sebep oluyor. Aspirin uzun yıllar boyunca ağrı kesici olarak kullanılan bir ilaç.

ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR

Kendi hücrelerini yenileyebilme kabiliyetleri sınırlı olan dişlerin çürümesi halinde dolgu teknolojisi kullanılıyor. Ancak bu dolguların insan hayatı boyunca birkaç kez değiştirilmesi gerekiyor. Aspirinin diş kökü hücrelerinin onarılmasında etkili olduğuna dair yapılan araştırmalar var.

HASARLI DİŞİ TEDAVİ EDEBİLİR

İngiltere Diş Araştırmaları Derneği yıllık konferansında sunulan araştırma bulgularında da, aspirinin diş kök hücrelerinin işlevini artırabileceğini ve hasarlı dişin kendini tedavi etmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

ŞİMDİLİK KESİNLİK YOK

Profesör El Karim, aspirinin dişlere enjekte edilmesini mümkün bulmuyor ve ekliyor: "Bu şu anda bilimsel bir tartışma ve kesinliği yok. Kimseyi aspirini bu şekilde kullanma konusunda cesaretlendirmiyoruz. Amacımız eczacı meslektaşlarımızla yapacağımız çalışmalardan sonra diş için bir şeyler geliştirmeye çalışmak."

BÜYÜK TASARRUF SAĞLAR

Uzmanlar, aspirinin gelecekte diş tedavisinde kullanılması durumunda dünya sağlık sistemi için büyük bir tasarruf sağlayacağını belirtiyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal