Asla Katı Sabun Kullanmayın! El Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her gün onlarca madde ile temas edip binlerce bakteriyi vücudumuza taşıyoruz. Günlük hayatın koşturmacası içinde de ellerimizi yıkamada gerekli özeni göstermiyoruz. El yıkarken nelere dikkat etmeliyiz ve nasıl yıkamalıyız püf noktaları sizler için derledik.

04.05.2019-15:54 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-15:31)

Ellerimizi yıkarken nelere dikkat etmeliyiz? Parmak aralarını unutuyor muyuz? El yıkarken dikkat etmemiz gereken şeyler nelerdir? Gelin basit bir eylem gibi görünen ancak hayati önem taşıyan el yıkamanın püf noktalarını öğrenelim.

EL YIKAMA SÜRESİ 15 SANİYE OLSUN

Eller yıkanırken en sık yapılan yanlışlardan biri, yıkama süresini kısa tutmak. Bu haldeyken mikroplar ellerden yeterince uzaklaşmıyor, bunun sonucunda da hastalık yayılmayı sürdürüyor. Ellerinizin her yerini (bilekler, avuç içleri, parmaklar, parmak araları, el sırtı ve tırnak içleri) en az 15 saniye kuvvetlice ovalayın.


SU VE SABUNU AZ KULLANMAYIN

El yıkarken su ve sabunu çok kullanmak gerekiyor. Az kullanılan su sabun elden yeterince uzaklaştırılamaması nedeniyle zararlı mikroorganizmaların yayılmalarını tetikliyor.


ELİNİZİ SADECE SU İLE YIKAMAYIN

Mikropların uzaklaştırılmasında tek başına yeterince etkili olamadığı için suyun sabunla beraber kullanılması gerekiyor. Sıcak su elleri tahriş ediyor ve mikroorganizma girişine zemin hazırlıyor. Su ve sabunla iyice ovalanarak yıkanması önemli.


KATI SABUNU TERCİH ETMEYİN

Katı sabun yeterince hijyen değildir. Bu nedenle özellikle toplu yaşanan yerde el temizliğinde sıvı sabun kullanılması gerekir.


ORTAK HAVLU KULLANMAYIN

Ortak havlu kullanımı neticesinde havlunun nemli olması mikroorganizmanın üremesi için uygun zemini oluşturuyor. Ellerin iyi yıkanmaması nedeniyle de enfeksiyonların kişiler arasında yayılımını kolaylaştırıyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal