Ara Öğün İçin Tercih Edebileceğiniz Sağlıklı Atıştırmalar

Ara öğün tercihleri ana yemeklere göre daha kolay gibi görünse de ana öğünler kadar dikkat edilmesi gereken bir konu. Çünkü ara öğündeki yanlış tercihler ana öğünlerdeki tüketiminizi de olumsuz yönde etkiliyor.

05.12.2018-15:31 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-15:28) Ara Öğün İçin Tercih Edebileceğiniz Sağlıklı Atıştırmalar

Ara öğün tercihleri ana yemeklere göre daha kolay gibi görünse de ana öğünler kadar dikkat edilmesi gereken bir konu. Çünkü ara öğündeki yanlış tercihler ana öğünlerdeki tüketiminizi de olumsuz yönde etkiliyor. Ara öğünlerde tüketebileceğiniz bazı tavsiyeler

Tatlı Düşkünlerine Hurmalı Mozaik Pasta: Tatlı şeyler tüketmeyi seviyorsanız bu tarifi denemekten memnun olacaksınız. Eğer ara öğünde şeker içeriği yüksek besinler tüketirseniz hemen acıkabilirsiniz ve bu tercihiniz sizi yine şekerli besin yemeye yönlendirebilir. Bunu yerine hurmayla yapılmış bir tatlı sizi şeker tüketiminden koruyacaktır. İnternette arayarak hurmalı mozaik pasta tarifine ulaşabilirsiniz.

Hemen Acıkanlara Peynirli Avokado Salatası: Ara öğünde çok acıkmış oluyorsanız, kendinize çiğ sebzelerden oluşan bir salata hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde daha az kalori, daha çok lif tüketmiş olursunuz. Salatanızın üzerine 1 dilim peynir ve ¼ avokado ise uzun süre tok hissetmenize yardımcı olacak.

Sporculara Proteinli Smoothie: Spor yapıyorsanız ve ya çok enerjiye ihtiyacınız varsa ara öğünde ½ muz, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi ve 10 badem kullanarak hazırladığınız smoothie ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Çay Saati için Ev Yapımı Kraker: Akşam çayın yanına tuzlu bir şeyler istiyorsanız ve yağ, tuz içeriği yüksek hazır krakerleri yemekten uzak duruyorsanız ev yapımı kraker tüketmek sizin için güzel bir alternatif olacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal