Ani Titremenin Nedenleri

Birçoğumuz günlük hayatta bu durumla karşılaşmışızdır. Kasların istemsizce kısa süreli kasılması sonucu vücudumuzun bazı bölgelerinde titremeler meydana gelebilmektedir.

20.12.2018-08:04 - (Son Güncelleme: 21.12.2018-06:07) Ani Titremenin Nedenleri

Bu titreme genellikle ellerde daha belirgin bir şekilde kendini gösterir. Bu titremelerin sürekli hale gelmesi durumunda yaşam kalitemiz olumsuz yönde etkilenecektir.

Genellikle gençlik dönemlerinde görünen bu tür titremelere esansiyel tremor ya da ailesel tremor denilmektedir. Günlük işlerimizde ellerimizi kullanmak zorunda olduğumuz, yazı yazmak yemek yemek gibi durumlarda bize zorlular yaşatabilmektedir.

Stres Kaynaklı Olabiliyor

Bu tür titremeler yaşam kalitemizi düşürüyor ve dolayısıyla ruh halimize de olumsuz etkileri bulunmaktadır. Aşırı kafein tüketimi kaynaklı olabildiği gibi uykusuzluktan da kaynaklanabilir veya stres ve heyecandan kaynaklı da titremelere maruz kalabiliriz. Bütün bunların yanında tiroit fonksiyon bozuklukları, kan şekerinin düşmesi, yorgunluk gibi durumlardan da kaynakı titreme sorunu yaşayabilmekteyiz.

Esansiyel tremor Parkinson hastalığından farklı bir durumdur. Parkinson hastalığında hareketlerde yavaşlama, vücut direncinin düşmesi, eğik yürüme, mimiklerde azalma gibi yaşam kalitesini çok düşüren durumlar yaşanmaktadır. Esansiyel tremor çok sık görünen bir durumdur. Bunun dışında daha nadir görünen beyincik lezyonlarının titremesi sonucu oluşan durumda titremenin neden olabilir. Bu nedenle titreme konusunu ciddiye almalı ve mutlaka uzman bir doktor kontrolünden geçilmelidir.

Günlük yapılan aktivitelerin yavaşlamasına ve kabiliyet gücünün kaybına neden olabilmektedir bu tür titremeler.

Bunların dışında baş ve boyun titremeleri de karşılaşılan başka titreme türleridir. Bu tür problemlerle başlangıçta ilaç tedavisi ile mücadele edilir sonuç alınamaz ise cerrahi yönteme başvurulur ve enjeksiyon tedavisi ile olumlu sonuçlar alınabilir. Titreme gibi bir sorunla karşı karşıya iseniz mutlaka bir beyin ve omurilik cerrahına görünmelisiniz. Sıradan bir durum gibi görmemeli ve erken tedavi için doktora görünmeyi ihmal etmemelisiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal