Neden Hamile Kalamıyorum

Günümüzde her yedi çiftten birinde gebe kalamama problemi yaşanmaktadır. Bu durum kadın yada erkek kaynaklı olabilmektedir.

20.12.2018-07:59 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-07:56) Neden Hamile Kalamıyorum

Yumurtlama

Bazı kadınlarda rastlanan over hastalığı neticesinde erkek hormanlarının artması sebebi ile yumurtlama değerleri düşer bu durum gebe kalma önündeki ciddi bir engeldir. Yumurtlama problemleri aşırı kilolu obezlerde yada aşırı zayıflarda görünebildiği gibi tiroid bezlerinde problem olan kadınlarda da görünebilmektedir. Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için kilo kontrolüne dikkat etmelisiniz kilo dengesi olan kadınlarda yumurtlama daha düzenli gerçekleşir.

Erkek Kaynaklı Problem

Aynı durum erkek kaynaklı da olabilmektedir, günümüz şartları şehir yaşantısı stres erkeklerde üreme değerlerinin azalmasına neden olabilmektedir. Erkeklerde de kilo probleminden kaynaklı ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan kaynaklı sperm sayı ve kalitesinde düşüşler gözlenmektedir. Bu nedenle kadınlar ne kadar kilo ve beslenmelerine dikkat ediyor ise erkekler de bunu yapmalı ve sigara gibi alışkanlıklarından vazgeçmelidirler.

Kadınlar yaş aldıkça yumurta sayıları düşer ve dolayısıyla doğurganlık özellikleri de genç yaşta bir kadına göre daha da azalır. Bu durumdan daha az etkilenmek için kilo kontrolüne beslenmeye çok özen gösterilmeli ve sigara kullanılmamalıdır.

Çikolata Kisti (Endometriozis)

Çikolata kisti veya diğer adı ile endometriozis kadınlarda rahim içi zar dokusunda görünen bir problemdir. Bu durumda yumurtalarda kist oluşur ve kadınlarda kısırlık gibi bir probleme yol açar. Çikolata kisti problemi yaşayan kadınlar adet dönemlerinde ciddi problemler yaşarlar ve bu dönemleri oldukça ağrılı sancılı geçer. Çikolata kisti problemi yaşayan kadınlar mutlaka bir uzmana görünmeli ve tedavilerini vakit kaybetmeden başlatmalıdırlar.

Gebe kalamamanın bir diğer nedeni de tüplerin kapalı olmasıdır. Tüplerin kapalı olmasından kaynaklı olarak yumurtlama olmamakta ve dolayısıyla gebe kalma konusunda problemler yaşanmaktadır. Tüplerin kapalı olması durumunda spermin yumurtalara ulaşması mümkün değildir. Bu durumda tüp bebek tedavisi ile sperm ve yumurta ile embriyo oluşturarak gebelik sağlanabilmektedir. Bu şekilde bir problem yaşıyorsanız uzman bir hekime görünerek gebe kalabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal