Angela Merkel'in Titreme Hastalığı Olan Ortostatik Tremor Nedir?

Titreme hastalığı olarak ortaya çıkan Ortostatik Tremor hastalığı nedir? Ortostatik Tremor kimlerde görülür? Yaş ve cinsiyet bu hastalığa nasıl etki eder? Titreme hastalığına yakalanan kişi ne yapmalıdır? Merak ettiklerinizi sizin için derledik.

30.08.2019-14:09 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-14:42) Angela Merkel'in Titreme Hastalığı Olan Ortostatik Tremor Nedir?

Vücudun titremesi ile kendini belli eden bu hastalık Almanya Başbakanı Angela Merkel'i de yakalamış ve birçok törende ayakta kaldığında titreme nöbetleri geçirmişti. Peki bu hastalık nadıl ve neden olur? Kimlerde görülür? 

TİTREME GELİNCE NE YAPMAK GEREKİYOR?

Ortostatik Tremor olarak isimlendirilen hastalığın dik şekilde uzun süre beklenmesi neticesi meydana geldiğini açıklayan Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, Başbakan’ın 60 yaş üstü ve kadın olmasının bu hastalığı tetiklediğini söyledi. Belçika’daki tören esnasında titreme yaşayan Angela Merkel’in oturması neticeisnde titremesinin durduğunu dile getiren doktor, bu durumun diyabet tarzı hastalıklarla değerlendirilmemesi gerektiğinin altnı çizdi. Oturduğunda titremenin geçmesinin de Ortostatik Tremor hastalığı olduğuna dair kanıt olduğunu belirten doktor, Parkinson ve diyabet gibi hastalıklarla bu durumun benzer olmadığını belirtti. Bu hastalığın 60 yaşlarında ortaya çıktığını ve daha çok kadınlarda göründüğünü belirten Prof. Dr. Sultan Tarlacı, ayakta uzun süre dik durulması neticesi sonucu ortaya çıkan bu hastalığın oturup dinlenme ve yürüme ile ortadan kalkacağını açıkladı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal